Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

«Τι Δήλωσε ο Ν. Θηβαίος για το πρόβλημα των μεδουσών σε σύσκεψη του Υπουργείου Ναυτιλίας»


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την παρουσία του Υπουργού κ. Κουρουμπλή, βουλευτών των πέριξ του Κορινθιακού Κόλπου νομών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων των Δήμων.

Στη σύσκεψη με θέμα το πρόβλημα των μεδουσών στον Κορινθιακό κοινή θέση όλων ήταν η υλοποίηση μελέτης με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), για μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο βουλευτής πρότεινε για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος στις παραλίες της Βοιωτίας, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, να τοποθετηθούν πιλοτικά δίχτυα στις επισκέψιμες παραλίες του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας και του Δήμου Θηβαίων, προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Πρότεινε επιπλέον να γίνει άμεσα νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή και των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, πρόταση που αποδέχτηκε ο Υπουργός.

Στη νέα αυτή σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν όλοι οι πρακτικοί τρόποι για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος από την Περιφέρεια ή τους Δήμους.

Ο βουλευτής με δήλωσή του τονίζει πως «πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η υγεία των λουόμενων όσο και η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και τα συμφέροντα των εργαζομένων.»


Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,

Νίκου Θηβαίου