Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Την Πέμπτη 23/5/2019 η απεργία στην ΛΑΡΚΟ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ χαιρετίζει αγωνιστικά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2017 με αίτημα την υπογραφή Επ.ΣΣΕ.

Όλοι οι εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου μας, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και το επιστημονικό προσωπικό συμμετείχαν καθολικά στην απεργία (πλην μετρημένων στα δάχτυλα ενός χεριού συναδέλφων που διάλεξαν το δρόμο της απεργοσπασίας και τους διαγράψαμε).

Με την αποφασιστικότητά των εργαζομένων πάγωσε η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αλληλογραφία μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και του Σωματείου μας είναι «φως φανάρι» πως η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ξεπερνά τα όρια της οικονομικής διάστασης από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ. Είναι θέμα καθαρά και μόνο πολιτικό και στρατηγικής που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεν είναι ότι δεν μπορούν οικονομικά. Δεν τους αφήνουν οι βιομήχανοι. Η κυβέρνηση ως κύριος εργοδότης της ΛΑΡΚΟ πιστή στα συμφέροντα των βιομηχάνων κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.


Όσο οι εργαζόμενοι διεκδικούν τόσο ξεσκεπάζεται το μαύρο μπλοκ που έχουν φτιάξει ΛΑΡΚΟ – εργολάβοι – κυβέρνηση.

Από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ διαμαρτύρονται επειδή είναι απλήρωτοι. Η ΛΑΡΚΟ παρεμβαίνει ωμά στους εργαζομενους λέγοντάς τους ότι «αν δεν σταματήσουν τη διαμαρτυρία σήμερα θα χάσουν το μεροκάματο».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ είναι δίπλα στους εργαζόμενους στις εργολαβίες. Κύριο αίτημα στη διεκδίκηση επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας είναι η κατάργηση των εργολαβιών και η ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνο.

Την Πέμπτη 23/5 έχουμε την επομένη 24ωρη. Θα συνεχίσουμε μία γροθιά μέχρι τη νίκη.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μιας και σήμερα βολτάρει στα λημέρια της Ρούμελης ας τοποθετηθεί για το τι θα κάνει ως εργοδότης της ΛΑΡΚΟ για να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, για να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.

Του θυμίζουμε ότι η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων ήταν δέσμευση δικιά του με φυσική παρουσία στην ΛΑΡΚΟ το 2015.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συστράτευση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Την επόμενη Πέμπτη θα πρέπει να βουλιάξει ο τόπος της συγκέντρωσης που θα οργανώσουμε.

Ο δρόμος του αγώνα δεν έχει άλλα μονοπάτια. Θα συνεχίσουμε μέχρι την νίκη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ Π. ΠΟΛΙΤΗΣ