Σάββατο 18 Μαΐου 2019

7 μικρές αλλαγές στο σπίτι που θα βελτιώσουν την ψυχική υγεία σου!!!

https://www.giatros-in.gr/2019/05/15/7-mikres-allages-sto-spiti-poy-tha-veltiosoyn-tin-psychiki-ygeia-soy/

To σπίτι σου είναι ο καθρέπτης του ψυχικού κόσμου σου: είναι οι σκέψεις, τα συναισθήματά σου, τα όνειρά σου, η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Αν δεν φτιάξεις το σπίτι σου, με γνώμονα τις πραγματικές σου ανάγκες, αυτό θα εκφράζει πάντα κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι. Πολλές φορές, στην φρενήρη καθημερινότητά μας, δεν στεκόμαστε με προσοχή και επιμέλεια στις λεπτομέρειες που μας περιβάλλουν.

Απλά συνυπάρχουμε με αυτές και πολλές φορές μας κατευθύνουν την χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Τα αντικείμενα που αυτή την στιγμή υπάρχουν στο σπίτι σας, καθώς και άλλα στοιχεία του, μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την διάθεσή σας -προκαλώντας στρες- χωρίς να το συνειδητοποιείτε.

Με μικρές, ανέξοδες αλλαγές, μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας, στον πιο πιστό σύμμαχο της ψυχικής υγείας σας. Αν αλλάξετε το σπίτι σας, θα δείτε ότι θα αλλάξετε κι εσείς. Προς το καλύτερο. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν -αποδεδειγμένα- να σας βοηθήσουν και να δώσουν boost στην ενέργειά σας.

Περιορίστε τον θόρυβο: Τηλεόραση που παίζει δυνατά, μουσική από τον υπολογιστή, θόρυβος παντού. Όλα αυτά τα ερεθίσματα δεν επιδρούν θετικά στην ψυχολογία σας. Περιορίστε τον θόρυβο και μην αφήνετε τις συσκευές ανοιχτές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.