Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Βοιωτία: Κινδυνεύει να χαθεί η αγροτική παραγωγή λόγω των μαζικών κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ



Οι αναλέητες λεηλασίες των μετασχηματιστών της ΔΕΗ, από σπείρες εγκληματιών, κάνει αδύνατη την άδρευση των χωραφιών, καθώς από το 2015 μονάχα πέντε συμμορίες έχουν λεηλατήσει 916 μετασχηματιστές, προκαλώντας ζημιά 4 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Η εξάρθρωση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρσι, δεν έχει λύσει το πρόβλημα καθώς οι κλοπές συνεχίζουν μαζικά, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αδυνατούν να αρδεύσουν τα χωράφια και τις καλλιέργειες τους.

Συγκεκριμένα συνεχίζεται να υπάρχει πρόβλημα με την αμείωτη ένταση του ρεύματος, με τους αγρότες σε Βοιωτία όσο και Φθιώτιδα να μην μπορούν να ποτίσουν τις νέες καλλιέργειες τους αφού οι λεηλασίες των μετασχηματιστών έβγαλαν εκτός λειτουργίας τα αντλιοστάσια. Ο πρόεδρος της κοινότητας Κυρτώνης Φθιώτιδας Δημήτρης Κυριαζής, πραγματοποίησε δηλώσεις στις οποίες υπογράμμισε τον κίδνυνο να χαθεί η φετινή παραγωγή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ενώ ζήτησε και την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων ώστε να αντιμετωπιστεί και να σταματήσει η εγκληματική δράση των συμμοριών που λεηλατούν τους μετασχηματιστές.

Κινδυνεύει η αγροτική παραγωγή

“Η αγροτική παραγωγή σε μία περιοχή έκτασης 3.000 στρεμμάτων στους δύο νομούς κινδυνεύει εξαιτίας των κλοπών αυτών. Οι κάτοικοι της Κυρτώνης, που είναι κατά 90% αγρότες, έχουμε τα χωράφια μας στο χωριό Πύργος του όμορου νομού Βοιωτίας. Τα αντλιοστάσια δεν λειτουργούν πλέον και οι καλλιέργειες δεν αρδεύονται σε μία χρονική στιγμή που οι αγρότες έχουν σπείρει κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν ποτιστούν έγκαιρα θα έχουμε απώλεια εισοδήματος. Επιπλέον, οι παραγωγοί κηπευτικών της περιοχής δεν πηγαίνουν πλέον στις λαϊκές αγορές αφού έχουν να ποτίσουν εδώ και ένα μήνα”. Όπως αναφέρει ο κ. Κυριαζής μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», “έχουμε επισκεφτεί επανειλημμένα τη ΔΕΗ Λιβαδειάς και τα αστυνομικά τμήματα Ορχομενού και Αταλάντης για το σοβαρό αυτό θέμα όμως επί της ουσίας δεν έχει δοθεί λύση καθώς τα συνεργεία της ΔΕΗ τοποθετούν καινούργιους μετασχηματιστές το πρωί και το βράδυ τους ξανακλέβουν!”.

Ο πρόεδρος της Κυρτώνης επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο από ένα κύκλωμα που τα μέλη του έχουν εξειδικευμένες γνώσεις παρεμβαίνοντας στις κολώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ. “Πληρώνουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ κανονικά και ρεύμα δεν έχουμε. Ζητάμε την παρέμβαση κάθε αρμόδιο ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, που μαστίζει ολόκληρη την περιοχή μας”.