Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Πώς θα μπορέσει το παιδί να αναδείξει τα ταλέντα του!!!


https://www.giatros-in.gr/2019/05/07/pos-tha-mporesei-to-paidi-na-anadeixei-ta-talenta-toy/

Έχετε την υποψία ότι το μικρό σας έχει κάποια καλλιτεχνική ή άλλη κλίση, όμως δεν ξέρετε τι στάση να κρατήσετε. Και όχι άδικα θα πούμε εμείς, αφού απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί από την πλευρά σας. Μάθετε λεπτομέρειες:
Παρατηρήστε με τι αρέσκεται να ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του, τι το ενθουσιάζει και σε τι ακριβώς έχει κλίση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να υπάρξουν από εκεί που πρέπει τα κατάλληλα κίνητρα και ερεθίσματα να αναδείξει το ταλέντο του στο μέλλον.

Είναι απαραίτητο να δείξετε υπομονή κατά τη διάρκεια της εξελικτικής διαδικασίας. Μην περιμένετε να μεγαλουργήσει άμεσα και φυσικά μην το κατηγορείτε αν δε βλέπετε την πρόοδο που θα περιμένατε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αργή εξελικτική διαδικασία είναι παιδαγωγικά ορθή από πολλές απόψεις.

Μπορεί να πιστεύετε πολύ ή όντως να έχει σπουδαίες δυνατότητες το μικρό σας, αλλά αποφύγετε να του «φουσκώσετε» τα μυαλά με τις υψηλές απαιτήσεις σας. Το πιθανότερο είναι ότι θα το αγχώσετε και θα φοβάται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για να μη σας απογοητεύσει.

Θα πρέπει να είναι σαφές στο μυαλό το δικό σας και του παιδιού ότι σε όλη την πορεία της εξάσκησης των καλλιτεχνικών και λοιπών ταλέντων του θα κάνει λάθη, ενδεχομένως να παρατηρηθούν και πισωγυρίσματα ανά περιόδους. Μόνο με την παραδοχή αυτής της μεγάλης αλήθειας, υπάρχει περίπτωση να αναδείξει στην ολότητά τους τα ταλέντα του.

Ουσιαστικά, ο ρόλος των γονιών είναι η επισήμανση των κλίσεων του παιδιού και η ενθάρρυνσή του να τις καλλιεργήσει χωρίς πίεση και υπερβολές και χωρίς να βλέπουν μέσα από τα μάτια του μια ευκαιρία να πετύχουν ό,τι ονειρεύτηκαν οι ίδιοι.