Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 2010 πέρασε στην ιστορία!

Στιγμιότυπα από την μεγάλη παρέλαση!



Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η φετινή διοργάνωση της μεγάλης παρέλασης των αρμάτων του Καρναβαλιού της πόλης μας την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010! Παλμός, συμμετοχή, ξέσπασμα κεφιού και γέλιου αποτέλεσαν τα συστατικά της επιτυχίας του ενώ ύστερα από 9 χρόνια σιωπής δικαιώθηκαν απόλυτα όλοι εκείνοι που πίστεψαν από την αρχή στην αναβίωσή του! Τα μέλη του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού, με την υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού και τη σημαντικότατη συμβολή των ΜΜΕ του Νομού μας, έγραψαν … ιστορία, φέρνοντας και πάλι την πόλη μας στο επίκεντρο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων!
Χρόνια είχαμε να δούμε να … πλημμυρίζει και πάλι στο κέντρο του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού με χιλιάδες επισκέπτες απ` όλη τη Βοιωτία προκειμένου να απολαύσουν ένα γνήσιο Καρναβάλι, όπως μοναδικά ξέρει να δημιουργεί η πόλης μας από το 1959.
Η (αδικαιολόγητη) παύση των εννέα χρόνων που μεσολάβησε δεν έσβησε τίποτε από την δυναμική του παρελθόντος, δεν αλλοίωσε σε τίποτα το πάθος για αυθόρμητη έκφραση, δεν μείωσε σε κανένα βαθμό την βαθιά επιθυμία των Ορχομένιων να εκφράζονται μέσα από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Πάνω από 4.000 υπολογίζονται φέτος οι επισκέπτες που πέρασαν όλο το τριήμερο από τον Δήμο Ορχομενού, δίνοντας μια σημαντική πνοή στην εμπορική δραστηριότητα της πόλης μας.
Εκείνο, όμως, που έχει την μεγαλύτερη σημασία και αξία απ` όσα είδαμε – κυρίως στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής – ήταν η έκφραση του εθελοντισμού που κι` αυτή είναι ριζωμένη στην πόλη μας, μέσα από την συμμετοχική προσπάθεια όλων των Συλλόγων και των φορέων καθώς και την προσωπική εργασία των μελών και των φίλων του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού που σήκωσε στις πλάτες του στην αναβίωσή του!
 Orcomenos Press