Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μαθήματα μαγειρικής

Μαθήματα μαγειρικής παρακολούθησαν τα μέλη του Σωματείου Εστιατόρων, καφετεριών και συναφών επαγγελμάτων σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών πρ. επαρχίας Θήβας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Ελλήνων Γεύσεις» και είχε ως θέμα την Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα καθώς και την Μεσογειακή Διατροφή.

Ο κ. Βασίλης Μαργαρίτης, Αρχιμάγειρας του Chef club Αθηνών, πέραν από τις γευστικές του προτάσεις ενημέρωσε παράλληλα τους Θηβαίους επαγγελματίες για τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων όπως επίσης και για τους τρόπους πιστοποίησης των επιχειρήσεων ώστε να ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους καταναλωτές.



Τα μέλη του Σωματείου μέσα σε μια κεφάτη και δημιουργική ατμόσφαιρα «δανείστηκαν» τις πολύτιμές γνώσεις του Chef, ο οποίος παρασκεύασε εντυπωσιακά πιάτα, εναλλάσσοντας σκεύη και υλικά και αποκαλύπτοντας τα μικρά εκείνα μυστικά που χαρίζουν ξεχωριστές γεύσεις και απίστευτες εμφανίσεις.
Το παρών του στο σεμινάριο έδωσε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι «τέτοιες δραστηριότητες αναπτύσσουν τον κλάδο, εμπλουτίζουν τις γνώσεις και είναι πρωτόγνωρες με την έννοια ότι όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να ενημερώνονται και να εκσυγχρονίζονται».