Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην προμήθεια ενός σύγχρονου μηχανήματος διαγράμμισης οδών προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων.
Πρόκειται για ένα υδραυλικό μηχάνημα το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Θηβαίων για την διαγράμμιση οδών και κόμβων η οποία θα περιλαμβάνει την ανανέωση παλαιών Διαγραμμίσεων ή την Διαγράμμιση οδών που έχουν πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί καθώς και τη διαγράμμιση κόμβων στο Κέντρο της πόλης και σε σημεία υψηλού κινδύνου (π.χ. διαβάσεις κοντά σε σχολεία).

«Η ασφάλεια των πεζών κατά τη μετακίνησή τους ανάμεσα σε οχήματα είναι ζητούμενο για τις σύγχρονες πόλεις που μεριμνούν για τους πολίτες τους. Η εικόνα των δρόμων μιας πόλης δείχνει τον καθημερινό πολιτισμό και το πρόσωπό της. Στους δρόμους αυτούς οι διαβάσεις βοηθούν τους πεζούς να εντοπίσουν εύκολα το σημείο από το οποίο μπορούν, με ασφάλεια, να περάσουν από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη. Αντίστοιχη θα είναι και η βοήθεια στους οδηγούς  των οχημάτων ώστε να οδηγούν με περισσότερη ασφάλεια και να σταματούν στο σωστό σημείο για να επιτρέψουν την διέλευση των πεζών. Ανάλογη και επίσης σημαντικότατη θα είναι και η χρησιμότητα του εργαλείου αυτού για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στις δημοτικές αλλά και στις οδούς των Δημοτικών μας Διαμερισμάτων».
Σημειώνουμε ότι το υδραυλικό μηχάνημα διαγράμμισης παρελήφθη από τον Δήμο Θηβαίων όπου ξεκίνησε από τον ανάδοχο η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού του Δήμου πάνω στον χειρισμό και την συντήρηση του μηχανήματος.