Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση για ισχυρή και βιώσιμη Αλίαρτο

Επειδή κανείς μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους (;) - σύμφωνα με το aliartosnet όπως η δημοτική αρχή δεν τολμούν να προχωρήσουν σε δημόσια συζήτηση με φορείς και κατοίκους της Αλιάρτου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη πρόταση για το τι διεκδικούν ο δήμος Αλιάρτου αλλά και οι όμοροι δήμοι και πολύ δε περισσότερο δεν τολμούν να προβούν σε δυναμικές διεκδικήσεις ανοίγουμε εμείς το θέμα.
Οι συζητήσεις με μυστικοπάθεια, η κακομοιριά, οι παρεμβάσεις τύπου «καφενείου», το παρασκήνιο με προτεραιότητα στην διασφάλιση της «καρέκλας» και η περιστασιακή συζήτηση του θέματος δεν προφέρουν τίποτα.
Έτσι λοιπόν, η πρόταση που καταθέτουμε προς σκέψη και συζήτηση είναι για έναν ισχυρό και βιώσιμο νέο δήμο με την συνένωση των δήμων Αλιάρτου, Θεσπιών και Θίσβης. Υπάρχει και ο δήμος Ακραιφνίας που ακόμα δεν έχει λύσει τα δικά του προβλήματα δεδομένου ότι το Κόκκινο και το Ακραίφνιο βλέπει προς Αλίαρτο ενώ το Κάστρο προς Ορχομενό.
Τόσα χρόνια με σαφέστατη ευθύνη των εκάστοτε δημοτικών αρχών, φυσικά και της σημερινής που εκ του αποτελέσματος κρίνεται ανεπαρκέστατη ο δήμος Αλιάρτου δεν κατάφερε να έχει καμία μορφή ανάπτυξης. aliartosnet