Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Βασιλικής Τσόνογλου με Μαργαρίτα Καραβασίλη

Συνάντηση με την Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη πραγματοποίησε  η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Η Βουλευτής Βοιωτίας ενημέρωσε την κ. Καραβασίλη για την πρόθεση ιδιωτικής εταιρίας να δημιουργήσει και λειτουργήσει στην περιοχή της Θήβας εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων και τις μετέφερε την σύσσωμη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα αυτό.
Η κ. Τσόνογλου ζήτησε να γίνει σύντομα ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με την παρουσία της Υπουργού κ. Τίνας Μπιρμπίλη, υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους για το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Η άποψη της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θήβας είναι ξεκάθαρη, ρητή και κατηγορηματική. Κανένας δεν θέλει στον τόπο του ένα τέτοιο εργοστάσιο καθώς αρκετοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως αναφέρουν, μια τέτοια δραστηριότητα θα έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών αλλά και στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον. Το θέμα έχει και πολιτική διάσταση και είναι απόλυτη ανάγκη να ακουστεί η φωνή της τοπικής κοινωνίας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ»