Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε η Επιτροπή Εξετάσεων στο Ε.Κ. Αλιάρτου που δόθηκαν λάθος θέματα



Η αποκάλυψη του esos.gr από το Σάββατο ότι σε Εξεταστικό Κέντρο δόθηκαν λάθος θέματα στους υποψηφίους Εσπερινού Λυκείου στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των χιλιάδων γονέων και εκπαιδευτικών
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Γιάννης Τσούρας ενημέρωσε σήμερα το πρωί το esos ότι τις παραιτήσεις κατέθεσαν , οι οποίες έγιναν δεκτές, ο πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου Αλιάρτου Βοιωτίας, τα δύο μέλη, η Γραμματέας και η Βοηθός Γραμματέα.
Tην πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων ,οι υπεύθυνοι έδωσαν στους μαθητές- υποψήφιους Εσπερινού Λυκείου, να γράψουν το θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας (Εκθεσης), που δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων για τους μαθητές των Ημερησίων Λυκείων.
Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν κανονικά και το λάθος ,σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε στη συνέχεια Ακολούθησε πανικός. Μαθητές και γονείς εξοργισμένοι διαμαρτυρήθηκαν στους υπευθύνους του Εξεταστικού Κέντρου.
Ενημερώθηκε το υπ. Παιδείας το οποίο κράτησε το θέμα «μυστικό» και υποσχέθηκε στους γονείς ότι τα παιδιά τους θα ξαναδώσουν εξετάσεις στο μάθημα της Εκθεσης.
Παράλληλα ο υφυπουργός , αρμόδιος για τις πανελλαδικές, Γιάννης Πανάρετος έδωσε εντολή να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

esos.gr