Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σήμερα θα γίνει της Ισπανίας σε όλη την Ελλάδα..


Το παράδειγμα των Ισπανών φαίνεται ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι Έλληνες. Συγκεντρώσεις ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη καιΠάτρα θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη στις έξι το απόγευμα χωρίς κόμματα, ομάδες ή ιδεολογίες
Οι «indignados της Ελλάδας» ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο κατεβαίνουν στις πλατείες και τους δρόμους για μία ειρηνική διαμαρτυρία, όπως σημειώνουν και στην σελίδα ηλεκτρονικής δικτύωσης, Facebook.
«Η λέξη ''Αγανακτισμένοι'' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν ...
σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει» τονίζουν οι Αγανακτισμένοι Αθηναίοι στη σελίδα τους στο Facebook.
«Ας αρχίζουμε μία ειρηνική επανάσταση στην πόλη μας», γράφουν οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί το παράδειγμά τους και να δίνει ραντεβού στο Λευκό Πύργο ώστε να διαδηλώσουν ειρηνικά την αγανάκτησή κατά της κρίσης. «Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο», όπως γράφουν χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Facebοok έχει πλέον δημιουργηθεί νέα σελίδα για τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, αφού η προηγούμενη ως δια μαγείας διεγράφη.
Για τη συγκέντρωση στην Αθήνα μέχρι στιγμής έχουν πει το «ναι» χιλιάδες πολίτες μέσω διαδικτύου ενώ χαρακτηριστικά σε δύο μόνο από τις πολλές «σελίδες» που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, ο αριθμός των μελών αγγίζει τις 40.000!
Σχετική αναφορά έκανε και το CNN τονίζοντας ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τον ισπανικό δρόμο και να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, με τα media «να προσπαθούν να σαμποτάρουν αυτήν την προσπάθεια, αφού οι σελίδες της κίνησης στο Facebook σβήστηκαν με ύποπτο τρόπο».

Η διαμαρτυρία των πολιτών στις τρεις αυτές πόλεις θα ολοκληρωθεί στις έντεκα και μισή το βράδυ.