Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Θα πάμε σε ελεγχόμενη πτώχευση»


Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αφήσει την Ελλάδα να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα μέσω τουRealfm 97,8 και του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Πιστεύουμε ότι θα γίνει ελεγχόμενη χρεοκοπία» είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, μια άτακτη χρεοκοπία «θα έχει δραματικές επιδράσεις για το σύνολο της Ευρώπης».
Επίσης, υπογράμμισε ότι η συζήτηση περί συναίνεσης και τα ραντεβού λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.
«Η στιγμή δεν είναι για συζητήσεις. Είναι ώρα μεγάλων επιλογών. Και από την πλευρά των κομμάτων και του λαού. Η συναίνεση φαίνεται 24 ώρες πριν. Δεν είναι θέμα συνάντησης. Είναι αποπροσανατολισμός του κόσμου. Τώρα είναι ώρα μεγάλων επιλογών» είπε η κ. Παπαρήγα.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να αποσοβιετοποιηθεί είπε: «Τι σοβαρή συζήτηση μπορείς να κάνεις; Αυτή είναι πολιτική της ατάκας».
Για «μόδα που θα περάσει» έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας το «κίνημα της πλατείας» που ξεκίνησε από την Ισπανία και εξαπλώνεται σήμερα το απόγευμα στις πλατείες της Ελλάδας.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι βλέπει με «συμπάθεια τα κινήματα του διαδικτύου» και πρόσθεσε: «Δεν έχουν στοιχειώδη πολιτική κατεύθυνση. Δεν είναι κακό οι άνθρωποι να έχουν εμπειρίες. Αυτά είναι ξεσπάσματα. Μου κάνει εντύπωση που ορισμένοι, οι οποίοι δεν θέλουν να υπάρχει το λαϊκό κίνημα, το προβάλουν σε αντιπαράθεση με την απεργία».
Όπως είπε η κ. Παπαρήγα «δεν είναι κακό να πειραματιστεί κάποιος. Το να γίνονται σύμβολα είναι λίγο... Θυμάστε τη γενιά του άρθρου 16. Τώρα το φοιτητικό κίνημα είναι ο μεγάλος απών από τις λαϊκές κινητοποιήσεις».