Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα κατά του μνημονίου στους βουλευτές Βοιωτίας

«Η γενιά μας έχει χρέος να ανατρέψει το μνημόνιο», τόνισε στη συγκέντρωση στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να βγούμε στο δρόμο να αγωνιστούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική».
Σημείωσε δε ότι «το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ήταν από τους πρώτους που διαφώνησε και εμπράκτως και κατήγγειλε την εφαρμογή του Μνημονίου, γιατί το μόνο που εξυπηρετεί είναι να παίρνει τα χρήματα των φορολογουμένων, τα χρήματα από τους Ευρωπαίους πολίτες και να τα δίνει , όχι στην Ανάπτυξη, στην Κοινωνία και στην πραγματική οικονομία, αλλά στους χρεοκοπημένους Τραπεζίτες».
Παράλληλα η συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα που επιδόθηκε στους βουλευτές Βοιωτίας.
«Παρά τις διαμαρτυρίες μας να μη ψηφίσετε το μνημόνιο, διότι ήταν βέβαιη η αποτυχία του και το μόνο που θα έφερνε ήταν η φτώχια και η δυστυχία για τους εργαζόμενους, εσείς δεν μας ακούσατε. Σήμερα ένα χρόνο μετά αποδείχθηκε περίτρανα ότι είχαμε δίκιο», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.
Και συνεχίζει: «Το νέο μνημόνιο που έρχεται προς ψήφιση είναι η χαριστική βολή στους ήδη ετοιμοθάνατους Έλληνες εργαζόμενους. Ακόμα και η τρόικα στην τελευταία έκθεσή της αμφιβάλλει για την επιτυχία του νέου μνημονίου».
Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι τονίζουν επίσης ότι είναι βέβαιο πως «όσους φόρους να βάλεις στους μη έχοντες δεν πρόκειται να τους εισπράξεις γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να τους πληρώσουν».
Καταλήγοντας καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο για «να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα» χωρίς «να αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την κοινωνία» και τονίζουν: «Εάν έχετε ίχνος σεβασμού στους πολίτες που σας έστειλαν για εκπροσώπους στη Βουλή των Ελλήνων πρέπει να αντιδράσετε. Εσείς πρέπει να ενδιαφέρεστε μόνο για το λαό και όχι για τους τοκογλύφους – δανειστές».
Από την πλευρά του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία ο Γιώργος Πελέκης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή κανέναν συμβιβασμό καμία συναίνεση και να αντιδράσουν για τα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί αλλά και όσα πρόκειται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο και το Σάββατο διοργανώνουμε πανελλαδικά συλλαλητήρια. Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συνταθούν μαζί του και μέσα από τα συνδικάτα και τα σωματεία τους να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αφού η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντισταθεί στα μέτρα διότι είναι συμβιβασμένη».
Πηγή: Tabloid.gr