Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δήμος Θηβαίων: Απόφαση για κινητοποιήσεις




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα :Κινητοποιήσεις για την συρρίκνωση ή υποβάθμιση των Δημοσίων υπηρεσιών
Την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα το βράδυ της Πέμπτης, στην έκτακτη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας,.
Στην συνεδρίαση που έγινε με μοναδικό θέμα την επικείμενη μετακίνηση Δημοσίων Υπηρεσιών από την πόλη της Θήβας (Εφορία, Ο.Ε.Κ., Τελωνείο) ή της υποβάθμισης αυτών (Νοσοκομείο) παρευρέθηκαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων

Μετά από διεξοδική συζήτηση και τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου πρότεινε την πραγματοποίηση τριήμερων κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος πρότεινε για τις 20 Ιουνίου την πραγματοποίηση συμβολικής κατάληψης δημοσίων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ, το νοσοκομείο, το τελωνείο, για τις 21 Ιουνίου Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης και για τις 22 Ιουνίου κινητοποίηση στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των παρευρισκομένων, ενώ συστάθηκε και επιτροπή αγώνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων και με την συμμετοχή των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων των φορέων που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, η οποία θα συντονίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Σε δήλωση του ο κ. Νικολάου μετά το πέρας της συνεδρίασης είπε χαρακτηριστικά: «Πέραν των κινητοποιήσεων αποφασίσαμε να προβούμε σε κάποιες παράλληλες ενέργειες ώστε να κατανοήσει η κεντρική εξουσία ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστεί η πόλη μας, ο Δήμος μας. Η συρρίκνωση ή υποβάθμιση των υπηρεσιών μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ