Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πρόληψη και Αντιμετώπιση Τσιμπημάτων...


Αντιμετωπίστε άμεσα τα τσιμπήματα (σφήκες, τσούχτρες, κουνούπια) και απολαύστε τις χαρές του καλοκαιριού χωρίς απρόοπτα και φαγούρα!Τώρα το καλοκαίρι που είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στα έντομα τα τσιμπήματα είναι πιθανό να μην μας αφήσουν να απολαύσουμε τις χαρές της εποχής...
Λάβετε λοιπόν τα μέτρα σας και ενημερωθείτε έγκαιρα για να αντιμετωπίσετε κάθε απειλή.


Αν σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα
Αν έχει κεντρί και το βλέπετε προσπαθήστε να το βγάλετε προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι.
Πλύνετε καλά την περιοχή με σαπούνι και νερό. Για να αποφύγετε το οίδημα βάλτε πάνω λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα.
Αν έχετε βάλτε στην περιοχή λίγη αμμωνία ή διαλύστε λίγη σόδα σε νερό.
Μην πιέσετε το κεντρί γιατί έτσι μπορεί να ερεθίσετε περισσότερο την πληγή.
Ζητήστε ιατρική βοήθεια αν το τσίμπημα γίνει στο πρόσωπο ή κοντά στο στόμα, εντωμεταξύ βάλετε πάγο στο πρόσωπο ή παγάκια μέσα στο στόμα.
Αν εκδηλωθούν συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης απευθυνθείτε άμεσα σε γιατρό.
Αν σας τσιμήσει κουνούπι Τα συμπτώματα μετά το τσίμπημα ενός κουνουπιού είναι κνησμός και κοκκινίλα στο δέρμα, που περνούν από μόνα τους χωρίς να απαιτείται να κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο. Για να ανακουφιστείτε ωστόσο από τα συμπτώματα μπορείτε να βάλετε πάνω μια αλοιφή για τα τσιμπήματα ή μια σταγόνα αιθέριο έλαιο tea tree.
Αν σας τσιμπήσει τσούχτρα
Αν πρόκειται για μέδουσα, τυλίξτε ένα ύφασμα γύρω από την παλάμη σας προκειμένου να απομακρύνετε με ασφάλεια πλοκάμια που ίσως να έχουν «κολλήσει» στο δέρμα.
Πλύνετε την περιοχή με οινόπνευμα ή ξύδι.
Αν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα του δέρματος, πυρετός, πύον ή κοκκινίλα, έντονο οίδημα, ναυτία ή μυϊκές συσπάσεις, απευθυνθείτε σε γιατρό.
Αν εκδηλώσετε συμπτώματα αλλεργικού σοκ (δυσκολία στην αναπνοή με συριγμό, έντονη φαγούρα, έντονο οίδημα,στομαχικές διαταραχές, κράμπα, ναυτία) απευθυνθείτε άμεσα στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο.
Μην προσπαθήσετε να απομακρύνετε την τσούχτρα αγγίζοντάς την.Τι να έχετε μαζί σας Για να αντιμετωπίσετε κάθε λογής τσίμπημα, το φορητό φαρμακείο σας θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με τα εξής:
* Μία αντιισταμινική ή κορτιζονούχο αλοιφή
* Αμμωνία
* Στην περίπτωση που είστε αλλεργικοί να έχετε χάπι κορτιζόνης και ένεση αδρεναλίνης
* Ένα τσιμπιδάκι

Πηγή: http://stoklari.blogspot.com/