Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών βρίσκει την χώρα μας σε μία δύσκολη καμπή. Η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει επιφέρει αλλαγές και ανακατατάξεις ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ των δυο φύλων, μια εκ των οποίων είναι η αύξηση των κρουσμάτων της βίας κατά των γυναικών.
Πρέπει να διαχυθεί σε όλους τους τομείς της κοινωνίας η αντίληψη της ισότητας και της μη διάκρισης λόγω φύλου. Είναι καθήκον μας να αναδείξουμε ότι η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως η άσκηση βίας δεν είναι μία κατάσταση προσωπική, αντιθέτως συνιστά ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που μαστίζει όλες τις κοινωνίες. Δεν έχει ούτε γεωγραφικά ούτε πολιτισμικά ούτε κοινωνικά ή άλλα όρια. Πρόκειται για μία πληγή που υπάρχει παντού και όπως έχει δηλώσει ο Κόφι Ανάν, Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. » Όσο η βία κατά των γυναικών συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη»».
Οι σύγχρονες γυναίκες διεκδικούν αλλά και απαιτούν τη θέσπιση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, την εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων χώρων υποδοχής και στήριξης κακοποιημένων γυναικών.
Από τη θέση μου, ως Αντιπεριφερειάρχης και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , αλλά το κυριότερο επειδή η αυτοδιοίκηση είναι από τη φύση της ο θεσμός εκείνος που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη και στην καθημερινότητά του, σας καλώ όλους, γυναίκες και άνδρες, να «συστρατευτούμε σε αυτή την προσπάθεια επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη διαιώνιση της βίας και στον εξευτελισμό των θυμάτων», γιατί δεν είναι θέμα ατομικό, είναι κοινωνικό, πολιτικό και αντανακλά το επίπεδο πολιτισμού και προόδου της κοινωνίας μας, και των θεσμών.