Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Εκλογές ξανά σήμερα σε τρεις δήμους της χώρας


Στον δήμο Καισαριανής, στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων θα στηθούν για δεύτερη φορά κάλπες ...


Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου, σε τρεις δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα στον δήμο Καισαριανής, στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων θα στηθούν για δεύτερη φορά κάλπες μέσα στο 2014.

Συγκεκριμένα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια της Καισαριανής θα ψηφίσουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) του Γ.Κοντόσταυλου. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου. Αντίπαλός του η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Η. Σταμέλο.

Η παράταξη που υποστηρίζει το ΚΚΕ τον Μάιο κατέλαβε την τρίτη θέση και τέθηκε εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Πάντως από νωρίς η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στους δύο άλλους δήμους, αυτόν της Μάνδρας-Ειδυλλίας και εκείνον της Τροιζηνίας-Μεθάνων θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων.

Ο β' γύρος των εκλογών ορίστηκε για τη επόμενη Κυριακή.

http://www.protothema.gr