Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο Νίκος πήγε στο σπίτι ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ, η γυναίκα του αντί να του φωνάζει του πρόσφερε ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ! Δείτε γιατί…


Όταν ο Νίκος πήγε στο σπίτι ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ, η γυναίκα του αντί να του φωνάζει του πρόσφερε ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ! Δείτε γιατί…
  ......
Ο Νίκος άνοιξε τα μάτια του το πρωί και αμέσως ένιωσε ότι έχει έναν τρομερό πονοκέφαλο.

Ο Νίκος δεν συνηθίζει να πίνει αλκοόλ αλλά η χθεσινή μέρα ήταν για αυτόν πολύ ξεχωριστή. Κατάφερε επιτέλους να πάρει εκείνη την πολυπόθητη προαγωγή και αποφάσισε να το γιορτάσει βγαίνοντας έξω παρέα με τους φίλους του.

Αλλά ο πονοκέφαλος του μαρτυρούσε ότι μάλλον το παράκανε με το αλκοόλ. Προσπάθησε να θυμηθεί πως έφτασε σπίτι, ποιος τον έφερε, αλλά στο μυαλό του υπήρχε ένα μεγάλο κενό. Δεν μπορούσε να θυμηθεί σχεδόν τίποτα από την χθεσινή νύχτα.
Αναρωτήθηκε αν κατά τη διάρκεια της βόλτας του έκανε κάτι κακό.

Προσπάθησε να ανοίξει τα μάτια του και είδε δίπλα του, πάνω στο κομοδίνο ένα κουτί ασπιρίνες, ένα ποτήρι νερό και ένα όμορφο κόκκινο τριαντάφυλλο!! Γύρισε το βλέμμα του και πρόσεξε σε μια καρέκλα τα ρούχα του, καθαρά και σιδερωμένα.

Ανασήκωσε το κεφάλι του, κοίταξε γύρω του το δωμάτιο και παρατήρησε ότι ήταν σε άριστη κατάσταση, πεντακάθαρο. Πήρε τις ασπιρίνες, πήγε στο μπάνιο και τρόμαξε όταν είδε στον καθρέπτη το ένα του μάτι μαύρο, σαν κάποιος να του είχε ρίξει μπουνιά. Σήκωσε το βλέμμα λίγο ψηλότερα και είδε ένα σημείωμα.

Σε αυτό υπήρχε γραμμένη μια φράση με κόκκινα γράμματα. Δίπλα στη φράση υπήρχαν καρδούλες και ένα φιλί με κραγιόν από τη γυναίκα του. Το σημείωμα έγραφε: «Γλυκέ μου, το πρωινό σου είναι έτοιμο στη κουζίνα. Έφυγα νωρίς για να πάω στο σουπερμάρκετ. Θα σου φτιάξω το αγαπημένο σου φαγητό το βράδυ. Σε αγαπώ πολύ! Κατερίνα».

Πήγε στη κουζίνα και βρήκε αχνιστό καφέ να τον περιμένει στη καφετέρια. Πάνω στον πάγκο υπήρχε ένα γεμάτο πρωινό και δίπλα του μια εφημερίδα. Στο τραπέζι κάθονταν και έτρωγε και ο γιος του.

Ο Νίκος τον ρώτησε απορημένος: «Γιάννη τι συνέβη χθες το βράδυ;»
«Λοιπόν, ήρθες στο σπίτι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Ήσουν μεθυσμένος και παραπατούσες. Μπαίνοντας στο σπίτι σκόνταψες πάνω στο τραπεζάκι του καφέ, έπεσες κάτω και χτύπησες το μάτι σου πάνω στη πόρτα.»

Ο πατέρας σε σύγχυση, ρώτησε το γιο του «Μα αφού έκανα όλα αυτά, γιατί το σπίτι είναι τόσο τακτοποιημένο; Γιατί η μητέρα σου αντί να είναι εκνευρισμένη μαζί μου, μου άφησε ένα τριαντάφυλλο και ένα μήνυμα όλο αγάπη;»

Η απάντηση του γιου του: «Α! Αυτό.. Μετά  η μαμά σε κουβάλησε μέχρι την κρεβατοκάμαρα και όταν προσπάθησε να σου βγάλει το παντελόνι άρχισες να φωνάζεις δυνατά «Σταμάτα! Άσε με ήσυχο, είμαι παντρεμένος!!»

Συμπέρασμα:
Σπασμένο τραπεζάκι 200 ευρώ
Ζεστό πρωινό 4 ευρώ
Δύο ασπιρίνες 0.38 ευρώ
Η κατάλληλη φράση τη σωστή στιγμή.. Ανεκτίμητο!