Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Κοπή αγιοβασιλόπιττας του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών Ο Ευαγγελιστής Λουκάς

Πρόσκληση
Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών "Ο Ευαγγελιστής Λουκάς" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, στην κοπή της αγιοβασιλόπιττας στο πνευματικό κέντρο του Ιερού προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.
Κυριακή 15 Ιανουαρίου και ώρα 07:00 μ. μ
Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής ο Μουσικολογιώτατος Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Φώτιος Κετσετζής.
Με τιμή το Δ. Σ

Στις 7 Δεκ 2016 11:30 π.μ., ο χρήστης "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ" <tsarouxas.a@gmail.com> έγραψε:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί» σε Αθήνα και Θήβα.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, και παρουσίασε σε αυτήν σημαντικούς ιεροψάλτες που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Θηβών και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, συμμετείχαν ως μονωδοί ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, και οι ιεροψάλτες κ. Κυριάκος Αδάμ, Λεωνίδας Δούκας, Κωνσταντίνος Λέκκας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και Ιωάννης Χρήστου. Τους μονωδούς πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου.

Στην Αθήνα η εκδήλωσε έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, όπου προϊσταμενεύει ο π. Ειρηναίος Νάκος. Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Ειρηναίος και εν συνεχεία ομίλησε ο γραμματεύς του Συλλόγου κ. Ιωάννης Θανάσου. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός, ο οποίος και κατέκλεισε την εκδήλωση. Παρέστησαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης, ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.Χ.Ε. κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών κ. Γεώργιος Δεμελής, και πολλοί άλλοι.

Την επομένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η ίδια εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Θηβών. Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Ναού π. Δανιήλ Στέφας και εν συνεχεία ομίλησε ο ταμίας του Συλλόγου μας κ. Αθανάσιος Θεοδοσίου. Στην εκδήλωση των Θηβών παρουσιάστηκε επίσης και η παιδική χορωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Προέδρου και Χοράρχου μας κ. Αντωνίου Τσαρουχά, η οποία και εντυπωσίασε. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος και κατέκλεισε την εκδήλωση. Παρέστη επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό ο Εξοχώτατος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου.

Τσαρουχάς Αντώνιος
6936 950 738