Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η ενημέρωση της Αστυνομίας για την ληστεία στην ΘΗΒΑ



Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (09-03-2017) αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η οποία πραγματοποιήθηκε στον οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, δύο (2) εκ των δραστών της ληστείας που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι, σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 40 και 24 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εγκαταστάσεις της ανωτέρω επιχείρησης, όπου ένας εξ αυτών απείλησε με κυνηγετικό όπλο υπάλληλο της επιχείρησης που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον αύλιο χώρο αυτής.

Στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε στο γραφείο της επιχείρησης, όπου πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο το τζάμι της πόρτας και αφού εισήλθε στο εσωτερικό του, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την σύλληψη δύο εκ των δραστών, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα όλα τα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από την ενδελεχή έρευνα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού από την διάπραξη της ληστείας, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 40χρονου.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες προέβησαν πρόσφατα στην αλλαγή χρώματος του οχήματος που κατασχέθηκε, ενώ λίγο πριν την σύλληψή τους είχαν προετοιμαστεί για την επαναφορά του χρώματος στην πρότερη κατάστασή του, προκειμένου να δυσχεράνουν τον έργο των Διωκτικών Αρχών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.