Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»



«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Θήβα 10 /3 / 2017
«Οι άλλοι φταίνε» για τη Δ.Ε. Θίσβης !

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα στο διαδίκτυο, για τις παρασκηνιακές ενέργειες και διεργασίες της δημοτικής αρχής που αφορούν τη Δ.Ε. Θίσβης, με στόχο να «καλοπιάσει» και επί της ουσίας να χειραγωγήσει τους πολίτες, κάνοντας το άσπρο μαύρο για να καμφθούν οι αντιδράσεις τους.

Με την τελευταία μάλιστα δημοσιευμένη επιστολή του προέδρου της Τ.Κ. Θίσβης, ο οποίος αποκλείστηκε από τον "μυστικό δείπνο", μένει έκθετη και η δημοτική αρχή, αλλά και οι πρόεδροι των υπόλοιπων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής.

Δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση, το σκοπό και το περιεχόμενο των «διεργασιών». Το παρασκήνιο όμως και οι εσωτερικές ισορροπίες δεν αφορούν τους πολίτες. Με το παρασκήνιο δε λύνονται τα προβλήματα, ούτε και θα καμφθούν οι αντιδράσεις.

Η δημοτική αρχή, αντί να προχωρήσει σε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την πλήρη ανυπαρξία και εγκατάλειψη της περιοχής έξι χρόνια τώρα από την έναρξη εφαρμογής του Καλλικράτη, μεταθέτει τις ευθύνες αλλού. Φταίνε οι κυβερνήσεις, ο Καλλικράτης, τα δύσκολα προβλήματα.

Για άλλη μια φορά πετά την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες.

Η επιστολή που υπογράφουν ο νέος αντιδήμαρχος και οι πρόεδροι τεσσάρων από τις πέντε τοπικές κοινότητες είναι ένα γράμμα κενό περιεχομένου και δεν εκφράζει το αίσθημα των πολιτών. Μια «φιλολογική» προσέγγιση που δε λέει τίποτα και ταυτόχρονα λέει τόσα πολλά. Δε λέει τίποτα γιατί είναι μακριά από την ουσία, μακριά από την πραγματικότητα της απουσίας και εγκατάλειψης που εμφανίζει η περιοχή. Και λέει ταυτόχρονα τόσα πολλά για την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τόσο της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και του δήμου συνολικότερα.

Μάθαμε επίσης στην επιστολή αυτή, ότι συναντήθηκαν υπό το συντονισμό του δημάρχου οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Θίσβης και οι δημοτικοί σύμβουλοι για να κάνουν «ωραίες» και αισιόδοξες διαπιστώσεις.

Ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες σύμβουλοι ; Με ποιο κριτήριο προσκλήθηκαν; Πότε έγινε αυτή συνάντηση;

Βάζουμε αυτά τα απλά ερωτήματα γιατί και εμείς όπως όλοι οι πολίτες ενημερωθήκαμε μέσα από το δημοσίευμα.

Όσον αφορά το θέμα του δημοσιεύματος για αλλαγή δήμου, εμείς πιστεύουμε ότι οι πολίτες έχουν δίκιο να είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι με την ανεπάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής και πολύ καλά κάνουν και διεκδικούν τα αυτονόητα, αλλά η ανακαίνιση ενός τέτοιου θέματος λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τα πραγματικά προβλήματα. Το πρόβλημα δεν είναι γεωγραφικό ή χωροταξικό. Έχει να κάνει με την ανεπάρκεια και την ατολμία της δημοτικής αρχής, που δυστυχώς δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια να αντιμετωπίσει ούτε τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »