Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Πανέυκολο και απολαυστικό γλυκό ψυγείου!



Ελαφρύ, πεντανόστιμο και πολύ εύκολο! Απολαύστε το!!!

Υλικά:

• Φρυγανιές
• 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα(αν δεν βρίσκετε παίρνετε βανίλια και συμπληρώνετε 2 κ.σ κακάο)
• 400γρ γάλα φρέσκο
• 1κονσέρβα morfat κρύα
• Λίγη ζάχαρη άχνη
• Κανέλα
• Αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

• 1 κούπα ζάχαρη
• 1/2 κούπα νερό
• Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

• Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 400 γρ γάλα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει(αν πάρουμε με γεύση βανίλια προσθέτουμε και το κακάο)

• Σε ένα μπολ βάζουμε την morfat και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει προσθέτοντας λίγη ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί

• Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό

• Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ

• Στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού πυρέξ φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με κανέλα

• Στρώνουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και ξαναπασπαλίζουμε με κανέλα

• Τελείωνουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα

• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε

Πηγή: entypwsiako.com/