Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

7 Τροφές που καταπολεμούν το λίπος της κοιλιάς και τις φλεγμονές




Όταν καταναλώνονται σε τακτική βάση, οι τροφές με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, βοηθώντας στην πρόληψη μακροπρόθεσμων συνεπειών για την υγεία.

Όταν η φλεγμονή είναι υπό έλεγχο, όχι μόνο θα έχεις περισσότερη ενέργεια και θα αισθάνεσαι καλύτερα συνολικά, αλλά θα ανακαλύψεις επίσης ότι η απώλεια βάρους και η καύση του λίπους της κοιλιάς μπορεί να γίνει πιο εύκολη.

Δοκίμασε να προσθέσεις αντιφλεγμονώδεις τροφές στα προγραμματισμένα σου γεύματα σε καθημερινή βάση. Όσο πιο συχνά τρως αυτά τα τρόφιμα, τόσο λιγότερη φλεγμονή θα είναι παρούσα στο σώμα σου.

Οι ακόλουθες τροφές και θρεπτικά συστατικά μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και το λίπος στην κοιλιά σου:

1. Φρούτα και λαχανικά

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών τους και της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, βοηθούν στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής, οπότε φρόντισε να καταναλώνεις επαρκείς ποσότητες από αυτά καθημερινά. Μερικά καταπληκτικά αντιφλεγμονώδη φρούτα και λαχανικά που πρέπει να συμπεριλάβεις στα γεύματα σου είναι τα μήλα, τα μούρα, το μπρόκολο, τα μανιτάρια, ο ανανάς και το σπανάκι.

2. Πράσινο τσάι

Αυτό το ήπιο ρόφημα είναι ιδανικό για να βοηθήσει να συρρικνωθεί η περίμετρος της μέσης σου, καθώς και για να μειωθεί η φλεγμονή. Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο τσάι έχουν φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης το τσάι περιέχει κατεχίνες που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση του σωματικού λίπους.


3. Τα μονοακόρεστα λίπη

Τα υγιή για την καρδιά λίπη συμβάλλουν στην αύξηση των υγιών επιπέδων χοληστερόλης (HDL) και μειώνουν τη συνολική φλεγμονή. Μεγάλες πηγές τους είναι το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο.

4. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Η έρευνα έχει δείξει ότι μια δίαιτα με υψηλό ποσοστό σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ένα χαμηλό ποσοστό σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα έχει συνδεθεί με μειωμένη φλεγμονή. Πηγές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι τα καρύδια, ο λιναρόσπορος και τα ψάρια, όπως ο σολομός.

5. Μπαχαρικά

Ορισμένα μπαχαρικά, όπως το σκόρδο, η κουρκούμη, η κανέλα, το τζίντζερ και οι πιπεριές τσίλι, έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι’ αυτό θα πρέπει να τα προσθέτεις στα γεύματα σου όσο το δυνατόν πιο συχνά.

6. Νερό

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να εξαλειφθεί η φλεγμονή που προκαλούν οι τοξίνες στο σώμα. Στόχος τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Θυμήσου: Πρόσθεσε 1-2 ακόμα ποτήρια για κάθε 30 λεπτά άσκησης.

7. Δημητριακά ολικής αλέσεως

Πλούσια σε φυτικές ίνες τα δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθούν στον έλεγχο της απόκρισης της ινσουλίνης στο σώμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β των δημητριακών ολικής αλέσεως βοηθά επίσης να μειωθεί η φλεγμονώδης ορμόνη ομοκυστεΐνη στο σώμα.

Πηγή: Medinova.gr