Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Δήμαρχος Θηβαίων : Ακατάλληλη η οδός Πινδάρου για την Εμποροπανήγυρη


Ο Δήμαρχος Θηβαίων, Σπύρος Νικολάου, σε αποκλειστική συνέντευξη στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή του Παναγιώτη Πούλιου, «Ατζέντα της Ημέρας», μεταξύ άλλων, μίλησε για το μείζον ζήτημα της νέας τοποθεσίας πραγματοποίησης της ετήσιας Εμποροπανήγυρης.

Μιλώντας, ανέφερε πως από το 2011 κιόλας η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, υποστήριζε πως ήταν αναγκαίο η εμποροπανήγυρη να πραγματοποιείται εκτός του κέντρου της πόλεως, και πως από τα εγκαίνια του Μουσείου της πόλης, η οδός Πινδάρου θεωρήθηκε ακατάλληλη για την «στέγαση» της εμποροπανήγυρης λόγω της επισκεψιμότητας που θα υπάρχει εκείνες τις ημέρες στο Μουσείο. Ακόμη τόνισε πως, οι προετοιμασίες που απαιτεί το στήσιμο των εν λόγω παραγκών, αποτελεί πρόβλημα διότι καθιστούσε μη διαθέσιμη την οδού Πινδάρου τόσο για τα καταστήματα όσο και για τους απλούς πολίτες, για αρκετές μέρες πριν, αλλά και μετά την εμποροπανήγυρη. Επιπλέον, η προαναφερθείσα τοποθεσία, δεν δίνει την δυνατότητα κατασκευής και τοποθέτησης χημικών τουαλετών, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς η πυροσβεστική δεν παραχωρεί άδεια για το συγκεκριμένο σημείο.

Τόνισε πως, προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει το κακό των καταστηματαρχών, ούτε η μεταφορά έχει ως στόχο ένα πιθανό οικονομικό πλήγμα στα καταστήματα του κέντρου. Με την ψήφιση του κανονισμού, ο δήμος θα παραχωρεί παράγκες με έκπτωση 80%, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να λειτουργούν και το μαγαζί, αλλά και την παράγκα στη διαρκεί της εμποροπανήγυρης. Επιπροσθέτως, υπενθύμισε πως ο Δ.Ο.Θ έχει προγραμματίσει τις περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την περίοδο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κλείνοντας, μίλησε για τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται για τις παράνομες αφίσες που τοποθετούνται μέσα στη πόλη της Θήβας, τονίζοντας πως ο διαφημιστικός νόμος ίσχυε και ισχύει στην πόλη μας.

Ράδιο Θήβα 97,5
Συνέντευξη του Σπύρου Νικολάου - 
Website: www.radio-thiva.gr