Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που υλοποίησε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε, στις 26 και 27 Ιουλίου 2017, στην ειδικά διαμορφωμένη κινητή μονάδα της αντικαρκινικής εταιρείας που πραγματοποιεί μαστογραφικό έλεγχο η οποία βρίσκονταν στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου. Το διήμερο αυτό εξετάστηκαν συνολικά 100 γυναίκες του δήμου μας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης Γεώργιος, δήλωσε ότι : « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα, εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το πρόγραμμα Μαστογραφίας που υλοποίησε ο Δήμος μας αποτελεί μια σημαντική δράση πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και δίνει την ευκαιρία στις δημότισσές μας να εξετάζονται ανά τακτά διαστήματα. Ευχαριστούμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την ΚΕΔΕ. Και είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία και για άλλες παρόμοιες δράσεις».

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων