Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Τις «ανάσες» του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις ΜμΕ ανέλυσαν από τη Θήβα οι κκ. Κουρμούσης και Καββαθάς

 http://orchomenos-press.blogspot.gr/

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας συνεχίζουν να αγωνιούν για την ορθή και άμεση ενημέρωση των μελών τους και την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 υλοποίησαν στην αίθουσα «ΣΕΜΕΛΗ» του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, στη Θήβα, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών».















Προσκεκλημένοι του κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και των μελών του ΔΣ ήταν οι κκ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Την ημερίδα συντόνισε ο κ. Αγνιάδης έχοντας στο πλευρό τους κκ. Γκιλή και Χαρατσή εκ μέρους των συνδιοργανωτών. Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στις λύσεις που υπάρχουν στους ιδιώτες επιχειρηματίες, μέσα από τη νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως και με την νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

«Ο μη εξυπηρετούμενος δανεισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δίνει τη δυνατότητα να σωθούν πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα χρέη, αλλά με βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Χρειάζεται, ωστόσο, πολλές βελτιώσεις και ο μόνος φορέας που μπορεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαχείρισης και εποπτείας είναι τα κατά τόπους Επιμελητήρια. Το τελευταίο που χρειάζεται η αγορά και η ελληνική οικονομία, είναι ένα ακόμη νομοθετικό πλαίσιο φάντασμα, που θα στοιχειώνει για χρόνια τις αίθουσες των δικαστηρίων» σχολίασε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος.