Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Σε λειτουργία το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή στην τ.κ. Νεοχωρίου του



Ξεκίνησε στην τ.κ. Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή με τη διανομή ατομικών κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (πράσινων και μπλε).

Οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου , διένειμαν τους κάδους στα σπίτια ,μαζί με ενημερωτικό φυλλάδιο για την ανακύκλωση.

Είναι εντυπωσιακή η αποδοχή της δράσης από τους κατοίκους, οι οποίοι έδειξαν διατεθειμένοι να λειτουργήσουν το πρόγραμμα το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος και των κοινόχρηστων χώρων του χωριού, όσο και στην μείωση των δημοτικών τελών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα είναι πιλοτικό από το Δήμο, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και η εξαγωγή των συμπερασμάτων θα αποτελέσει τη βάση επέκτασής του και αλλού.
Ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος που παραβρέθηκε στην διανομή των κάδων, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε «….Ξεκινάμε σήμερα το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή από την τ.κ. Νεοχωρίου, όπως είχαμε εξαγγείλει. Το πρόγραμμα αυτό θα μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα ,προκειμένου να το επεκτείνουμε σε όλο το Δήμο. Μέλημά μας είναι η προστασία του

Περιβάλλοντος, η καθαριότητα των χωριών και η μείωση του κόστους για τον Δημότη. Με το πρόγραμμα αυτό κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Σύντομα με τη λειτουργία της ΜΕΑ Θήβας που η κατασκευή της ξεκινάει ,θα μιλάμε με άλλους όρους, ως Δήμος, και για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για το κόστος…..»

Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους της τ.κ. Νεοχωρίου το πρόγραμμα αποκομιδής έχει ως εξής:
Σύμμικτα απορρίμματα (Πράσινος Κάδος): κάθε Τρίτη και Παρασκευή
Ανακύκλωση (Μπλε Κάδος) : Κάθε Πέμπτη.

Οι κάτοικοι οφείλουν να βγάζουν τους ατομικούς κάδους για την κάθε περίπτωση από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, στα προκαθορισμένα σημεία και να τους ξαναπαίρνουν μετά το άδειασμα.
Για τα ογκώδη αντικείμενα, τα κλαδιά και τα μπάζα, απαιτείται να προηγηθεί επικοινωνία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, η την γραμματεία της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιέων στα τηλέφωνα

22620350507 και 2262350500
Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων