Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Σπύρος Νικολάου: «Απαξιώνεται και πλήττεται οικονομικά η πόλη της Θήβας σε περίοδο κρίσης»

Σπύρος Νικολάου: «Απαξιώνεται και πλήττεται οικονομικά η πόλη της Θήβας σε περίοδο κρίσης»
ΘΗΒΑ
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μίλησε το Σάββατο(18/11) στην εκπομπή του Γιώργου Πέππα «Ενημερωμένος Πολίτης» για τα της τελευταίες εξελίξεις στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων.
Ο κ. Νικολάου μίλησε αρχικά για τον θάνατο του συμπολίτη και πρώην συναδέλφου του που έχασε την ζωή του μαζί με άλλους 18 ανθρώπους στην Μάνδρα Αττικής λόγο των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ερωτήθηκε για το ένα από τα δύο μείζων θέματα της Θήβας, το κλείσιμο του ΚΕΠΒ, το οποίο έχει συνδεθεί σαν στρατόπεδο με την λειτουργία και την οικονομία της πόλης τα τελευταία 67 χρόνια και θα αποτελέσει οικονομική ταφόπλακα για πολλές επιχειρήσεις εάν τελικά πραγματοποιηθεί. Ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαιτέρα για τις εξελίξεις με το ΚΕΠΒ Θήβας όπου και υπηρέτησε κατά την θητεία του ως στρατιωτικός και μίλησε για την επίσκεψη που είχε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα. Παπαθωμά και τους Βουλευτές Βοιωτίας κ. Θηβαίο και κ. Κουτσούμπα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα όπου ο Υπουργός τους ενημέρωσε ότι υπάρχει μια μελέτη εδώ και χρόνια και στην παρούσα φάση το Υπουργείο διερευνά λύσεις για την λειτουργία των κέντρων εκπαιδεύσεως και δεσμεύτηκε να κανονίσει μια συνάντηση με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για περεταίρω ενημέρωση επί του θέματος. Ο κ. Νικολάου αναφέρει ότι στις προϋποθέσεις δημιουργίας Κέντρων Μεταναστών σε όλη την Ελλάδα ήταν να υπάρχει Στρατόπεδο στις πόλεις και αυτή την στιγμή το ΚΕΠΒ Θήβας έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας του Κέντρου Μεταναστών Θήβας.
«Απαξιώνεται και πλήττεται οικονομικά η πόλη της Θήβας σε περίοδο κρίσης»
Σε περίπτωση που δεν ακουστούν οι εκκλήσεις μας συνέχισε ο κ. Νικολάου θα αποφασίσει η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, Φορείς της πόλης αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Θήβας τον τρόπο αντίδρασης και διεκδίκησης για την μη συνέχιση της απαξίωσης της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι από την στιγμή που ανέλαβε την δημαρχεία η πόλη της Θήβας έχει υποστεί σε πολλούς τομείς υποβάθμιση όπως είναι το Νοσοκομείο, το Τελωνείο, η ΔΟΥ και τελευταία η ανασυγκρότηση της ΕΛΛ.ΑΣ. δηλώνοντας ότι ανησυχεί και ότι θα διεκδικήσει την παραμονή του στρατοπέδου στην Θήβα.
Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου: