Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων στο localit.gr ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ Σ. Νικολάου, δήμαρχος Θηβαίων: Το συνέδριο οφείλει να καταθέσει προτάσεις με αναπτυξιακούς όρους και μήνυμα για πραγματικό διάλογο για «τα του οίκου μας»

Το φετινό συνέδριό της ΚΕΔΕ βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση: την αλλαγή του Καλλικράτη και την προώθηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Με βάση αυτή την πρόκληση, ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο οδικός χάρτης που πρέπει να χαράξει το συνέδριο και εν γένει η Αυτοδιοίκηση;

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ πρέπει να συμβάλει στη χάραξη του οδικού χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης των Δήμων, αποτυπώνοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες της Αυτοδιοίκησης, τις απειλές και τους κινδύνους από το εξωτερικό περιβάλλον, προτάσσοντας παράλληλα τις δυνατότητές της, που είναι πολλές, αλλά και την αξιοποίηση των ευκαιριών, ώστε να θέσει τις βάσεις και τους στόχους για μία νέα Αυτοδιοίκηση, πλησιέστερη στον πολίτη, αποτελεσματική, τεχνολογικά άρτια, κοινωνική, αξιόπιστη, συνεργατική και ευέλικτη. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και ιδιαίτερα σημαντικό για τη βιωσιμότητα της Αυτοδιοίκησης καθώς επίκεινται η μεταρρύθμιση. Οφείλει αυτό το Συνέδριο να καταθέσει προτάσεις και λύσεις βέλτιστης πρακτικής με αναπτυξιακούς όρους και να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για έναρξη πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου για «τα του οίκου μας».

Δείτε εδώ :  http://www.localit.gr/archives/147116 τη συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων.