Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Σκούμας Παναγίωτης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος



Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Είναι πολύ όμορφο να ζεις σε έναν τόπο όπως η Θήβα, η οποία διακρίνεται για τον αξιόλογο αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της και συγκαταλέγεται στις γονιμότερες περιοχές της χώρας, με κύρια την ανάπτυξη της γεωργίας, αλλά και της βιομηχανίας.

Αποβαίνει όμως ταυτόχρονα πολύ δύσκολο εγχείρημα το γεγονός του να διατηρήσεις και να εμπλουτίσεις αυτόν τον σπουδαίο γεωπολιτισμικό θησαυρό, δημιουργώντας παράλληλα, γερά θεμέλια για ένα υπέρλαμπρο αύριο, που θα ευνοήσει θετικά και αναπτυξιακά, όλες τις επόμενες γενιές .

Όπως καταλαβαίνουμε είναι τεράστια ευθύνη!
Και έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να κάνουμε αγώνα για αυτή την ευθύνη!

Τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά και που καλούμαστε να λύσουμε είναι αρκετά. Άλλα είναι λιγότερο σοβαρά και άλλα τραγικά έως ντροπιαστικά, τόσο για την ιστορία, όσο και για την καθημερινή διαβίωση των κατοίκων του δήμου μας.
Ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που επηρεάζει αρνητικά την τοπική κοινωνία της Θήβας, σε αρκετούς τομείς, αλλά κυρίως αναπτυξιακά και οικονομικά(πχ. τουρισμός - επιχειρηματικότητα), είναι το θέμα της αντικοινωνικής και «εγκληματικής» δράσης και συμπεριφοράς, ενός μεγάλου μέρους ,της κοινότητας των «Ρομά». Με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη έως αδύνατη, την ένταξη και την συνύπαρξη , στο κοινωνικό σύνολο της πόλης μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ουκ ολίγες φορές, από το παρελθόν ,μέχρι σήμερα, έχει συζητηθεί(από αρκετές δημοτικές διοικήσεις, με σειρά συνελεύσεων-συνεδριάσεων)το ανωτέρω θέμα. Παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να υπάρξει καμία οργανωμένη δραστική και ευνοϊκή λύση για όλους μας .

Όντας λοιπόν παθών, αυτού του τόσου σοβαρού προβλήματος που προανέφερα, το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί την «κορωνίδα» των προβλημάτων της πόλης μας, αλλά και έντονα προβληματισμένος από πολλά άλλα σημαντικά-τρέχοντα θέματα που αφορούν τον τόπο μας και τα οποία εκκρεμούν σε μεγάλο βάθος χρόνου, αισθάνθηκα την ανάγκη να στραφώ με αγάπη, υπευθυνότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για ενεργό δράση, προς τα κοινά.

Καταλυτικό ρόλο αυτής της απόφασης, είναι ένας ιδιαίτερα αξιόλογος και χαρισματικός άνθρωπος, που με το ήθος του χαρακτήρα του, την ειλικρίνεια ,το πραγματικό ενδιαφέρον και την πολυετή ενεργό δράση του στα κοινά της πόλης μας, με τίμησε με την πρόσκλησή του.
Με ιδιαίτερη τιμή λοιπόν αποδέχτηκα την πρόσκληση του υποψήφιου δημάρχου Θηβών κυρίου Γρηγόρη Παπαβασιλείου, του συνδυασμού : «Ο Πολίτης στο Κέντρο».

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος,
ελπίζω να με τιμήσετε με την ψήφο σας, δίνοντας μου, μια ευκαιρία να προσφέρω με γνήσιο ενδιαφέρον και όραμα, νέες ιδέες και λύσεις σε ένα τόσο δύσκολο και μεγάλο έργο που λέγεται δήμος Θηβαίων.

Με εκτίμηση
Σκούμας Παναγίωτης

#politis_sto_kentro

#πολίτης_στο_κέντρο