Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΗΒΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο «Φίλοι του Βιβλίου & της δημοτικής βιβλιοθήκης Θήβας» η εκδήλωση «Αν δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν αναγνώστες , τους έχουμε προσφέρει ένα εφόδιο ζωής» στην αίθουσα «Αρμονία» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαρτίου.

Η εκδήλωση ήταν εμπνευσμένη από την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ιωάννα Κορδοπάτη οποία καλωσόρισε τους ομιλητές και το κοινό.

Πρώτη πήρε το λόγο η καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α κα Χαρά Κορτέση –Δαφέρμου η οποία με άμεσο ,εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο παρουσίασε μελέτες-συμπεράσματα αλλά και τρόπους να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία στα παιδιά από τους γονείς & τους δασκάλους τους.

Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στο φιλόλογο κ. Δημήτρη Αλεξάνδρου ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το βιβλίο του Ντανιέλ Πενάκ «Σαν ένα μυθιστόρημα» μας υπενθύμισε ότι η ανάγνωση είναι πρώτα & πάνω από όλα απόλαυση ενώ ,με μια γενναιόδωρη κίνηση , μοιράστηκε μαζί μας ένα προσωπικό του στιχούργημα και ένα αυτοβιογραφικό κείμενο που συγκίνησε τους παριστάμενους.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε υποδειγματικά η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Δέσποινα Νίκα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μεταξύ των οποίων πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και παιδιά που έδωσαν θερμό τόνο στη βραδιά και ενδυνάμωσαν τη διάθεση μας για εκδηλώσεις πολιτισμού στην πόλη μας.