Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ένωση Μικρασιατών Θήβας





Την Πέμπτη 4 Απριλίου, στα πλαίσια της περιοδείας του συνδυασμού για τις Περιφερειακές εκλογές ‘’Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας’’ με επικεφαλή και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κο Φάνη Σπανό, δεχθήκαμε στα γραφεία της Ένωσης Μικρασιατών μέλη και υποψηφίους του συνδυασμού, περπατήσαμε στις γειτονιές του Προσφυγικού Συνοικισμού και δείξαμε σε όλους, τον χώρο όπου κάποτε εγκαταστάθηκαν 1369 προσφυγικές οικογένειες , οι οποίες ξεριζώθηκαν από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Προσπαθήσαμε να δείξουμε την πραγματική εικόνα της γειτονιάς μας, την φορτισμένη με τόσες μνήμες και τόσο μεγάλο πολιτισμικό πλούτο αλλά συνάμα και τόσο αδικημένη από την φθορά του χρόνου αλλά και τον παραγκωνισμό της από το σύγχρονο γίγνεσθαι, τόσο από φορείς όσο και από τους ίδιους τους κατοίκους της.
Δεν ωραιοποιήσαμε τίποτα και παραθέσαμε τα όσα συμβαίνουν, σε μια περιοχή μια ανάσα κυριολεκτικά από το στολίδι της πόλης μας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, λαμβάνοντας το έντονο ενδιαφέρον και την πρόθεση για την βελτίωση και αλλαγή της κατάστασης με συντονισμένες προσπάθειες με την νέα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρόν σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, ο Δήμαρχος Δ.Θηβαίων κος Σπύρος Νικολάου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού κος Λάμπρος Ρόδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κος Αλέκος Στάικος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θήβας κα Δώρα Προκοπίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Χάρης Σανιδάς η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κα Βάγια Αγγέλου και ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος κος Μιχάλης Μπληζιώτης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την σύντομη παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Έ.Μ.Θ. Γιώργο Γελέκα των δράσεων του συλλόγου και παρουσίαση των εκθεμάτων και κειμηλίων που κοσμούν τον χώρο μας και φυσικά με το ανάλογο κέρασμα που συνοδεύει κάθε δράση των Μικρασιατών.

Ο Σύλλογος μας είναι ανοικτός σε όλους τους φορείς του τόπου και περιμένει τις προτάσεις τους και το ενδιαφέρον τους για τον Συνοικισμό που τόσο αγαπάμε αλλά και για την πολιτιστική ανάπτυξη της Θήβας στην οποία δραστηριοποιούμαστε!