Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σε Αράχωβα και Λιβαδειά η Ολυμπιακή Φλόγα για του Χειμερινούς Αγώνες Σότσι 2014


Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη παρέλαβε το ολυμπιακό φως από το βωμό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία.
Το μακρινό ταξίδι της φλόγας ως τον ρωσικό Καύκασο, όπου θα διοργανωθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Σότσι 2014, ξεκίνησε.
Το παρόν στην τελετή της αφής στην κοιτίδα του Ολυμπισμού έδωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Στην ομιλία του έστειλε μήνυμα κατά των διακρίσεων.
«Το μήνυμα του Ολυμπισμού είναι ότι η ανθρωπότητα γίνεται πλουσιότερη λόγω της διαφορετικότητας των πολιτισμών, των κοινωνιών και των επιλογών των ανθρώπων. Το Ολυμπιακό κίνημα δεν κατηγορεί ούτε αποκλείει κανέναν. Οι λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν παντού τις αξίες του Ολυμπισμού. Τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της απόρριψης των διακρίσεων.κάθε μορφής», ανέφερε ο Τόμας Μπαχ.
Πρώτος λαμπαδηδρόμος είναι ο αθλητής του αλπικού σκι Γιάννης Αντωνίου.
Η ιερή Φλόγα αφού περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς της Ελλάδας, θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της ρώσικης αποστολής στις 5 Οκτωβρίου, σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Στη συνέχεια, το ολυμπιακό φως θα ταξιδέψει σε ολόκληρη τη Ρωσία προτού καταλήξει στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι για την τελετή έναρξης.

Την Ολυμπιακή φλόγα θα υποδεχθούν στις 4 Οκτωβρίου η Αράχωβα και η Λιβαδειά.
Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει στην Αράχωβα στις 15:00 έμπροσθεν του χώρου του Παλαιού Δημοτικού Σχολείο, όπου θα γίνει η αφή στο βωμό και θα ακολουθήσει τελετή με ομιλίες από το Δήμαρχο, τον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Ε. και τον Ρώσο ακόλουθο της επιτροπής.

Μία ώρα μετά η φλόγα θα φθάσει στη Λιβαδειά. Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=42859