Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Να δυναμώσει η πάλη των καθηγητών»


Με τους πρυτάνεις συναντήθηκε  ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας εμφανίστηκε αντίθετος σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα ενώ ανέφερε ότι η λειψή κρατική χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει φθάσει στα κατώτατα όριά της θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

«Ανοίγει, δηλαδή, ουσιαστικά και με βάση τον νέο νόμο, ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ και το περιεχόμενο των σπουδών εντάσσεται στη λογική του ανοίγματος των θυρών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε πως «πρέπει να δυναμώσει η πάλη καθηγητών, διοικητικού προσωπικού και εργαζομένων, μαζί με τους φοιτητές και με όλη την ελληνική κοινωνία, γιατί ειδικά η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει και μεγάλη κοινωνική διάσταση, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου η κάθε οικογένεια υποφέρει και αγωνιά για το παιδί της που σπουδάζει σε διάφορα ΑΕΙ».

«Υπάρχουν προβλήματα σίτισης και στέγασης, υπάρχουν διάφορα προβλήματα, όλοι πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας, οικοδομώντας ταυτόχρονα ένα αρραγές μέτωπο Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και σε όλες τις πολιτικές που δημιουργούν αυτή την ασφυκτική κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια», κατέληξε.