Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αναβαθμίζεται η Παλαιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θήβας


Ένα σημαντικό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, βρίσκει το… δρόμο του. Συγκεκριμένα, περί τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Αναβάθμιση – βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θήβας,
οπότε και θα αποσταλεί και η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου με εκτίμηση ολοκλήρωσής του στο τέλος του 2015, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προς την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, σε σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει για την πορεία του έργου.Υπενθυμίζουμε, πως το έργο προχωρά χάρη στη μελέτη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής την οποία κατέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης στις αρχές του 2011 και πάνω στην οποία και θα στηριχθούν οι εργασίες αναβάθμισης της παλαιάς εθνικής οδού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής με την Αντιπεριφερειάρχη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια με πιέσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε το έργο να προκηρυχθεί και να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.


Εκτιμάται ότι τα τεύχη δημοπράτησης για το υπόψη έργο θα είναι έτοιμα περίπου στα τέλη Μαΐου 2013, οπότε και θα αποσταλεί και η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου με εκτίμηση ολοκλήρωσης του το τέλος του 2015.

Η κ. Δήμου δήλωσε για το θέμα: «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας. Ένα έργο πνοής, απολύτως αναγκαίο για την περιοχή και προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, αφού έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Το έργο αυτό όχι μόνο θα αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες, αλλά θα ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας. Ευελπιστώ πως το Υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα».