Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την κατάργηση των κλινικών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που εξυπηρετεί 10.000 ασθενείς ετησίως»


Κώστας Ξηρογιάννης: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την κατάργηση των κλινικών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που εξυπηρετεί 10.000 ασθενείς ετησίως»

Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη η περιοχή μας έχει αναστατωθεί από την είδηση της κατάργησης ορισμένων κλινικών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς (Ουρολογική, Οφθαλμολογική και Ορθοπεδική) στα πλαίσια της πρότασης του Υπουργού Υγείας κ.Λοβέρδου, για την ένταξη των 14 Νοσοκομείων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)σε 4 κύκλους, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση και ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την κατάργηση των κλινικών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που εξυπηρετεί 10.000 ασθενείς ετησίως. Η βελτίωση του συστήματος υγείας δεν μπορεί να περιλαμβάνει την ουσιαστική υποβάθμιση του μοναδικού Νοσοκομείου της περιοχής που διαθέτει άρτιο εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό. Αντίθετα θα προτείναμε την ουσιαστική στήριξη του από την πολιτεία με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει. Ο Δήμος Ορχομενού προτίθεται να αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις και να συνεργαστεί με τους δήμους που έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με την ενέργεια αυτή προκειμένου να βρεθεί μια λύση προς το κοινό καλό» τονίζει στην σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Ορχομενού.
Γιώργος Ντασιώτης: «Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι δικαίωμα του πολίτη, το οποίο δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση»
Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις αναγγελθείσες, από τεχνοκράτες, «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία, οι οποίες ,σχεδιασμένες επί χάρτου και μόνο με λογιστικά κριτήρια, απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα, τονίσει και στην σχετική του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γιώργος Ντασιώτης. Και συνεχίζει: «Στις «μεταρρυθμίσεις» αυτές προβλέπεται και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, με την κατάργηση τριών (3) κλινικών. Ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους και η μόνη παρέμβαση που θα έπρεπε να συζητείται είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του. Ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί με πρόφαση την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, για την οποία όμως δεν ευθυνόμαστε όλοι, αμφισβητούνται κοινωνικές κατακτήσεις που με πολλούς αγώνες αλλά και μεγάλο οικονομικό κόστος πέτυχαν οι εργαζόμενοι όπως ,εν προκειμένω, το δικαίωμα στην υγεία. Οι κάτοικοι της Αλιάρτου ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, γιατί φοβούμαστε ότι μετά την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, το οποίο εξυπηρετεί και τον Δήμο μας, θα έρθει η σειρά του Κέντρου Υγείας της πόλης, το οποίο λειτουργώντας με υποδειγματικό τρόπο προσφέρει άριστες υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους ετησίως. Είμαστε σε εγρήγορση και συντασσόμαστε ολόψυχα με τους φορείς και τους πολίτες που αντιδρούν στην υποβάθμιση της ζωής τους. Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι δικαίωμα του πολίτη, το οποίο δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση» καταλήγει ο Δήμαρχος Αλιάρτου.