Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Χαιρετισμός περιφερειάρχη στην 45η έκθεση Λαμίας


Λαμία 14 – 05 – 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω στον τόπο μας, στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που φιλοξενεί για 45 χρόνια την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στα εγκαίνια ενός από τους πιο σημαντικούς εκθεσιακούς θεσμούς της χώρας μας.
Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και το προσωπικό της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για τη συστηματική και άψογη οργάνωσή της. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους πρωταγωνιστούν με τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή παρουσίαση των προϊόντων που παράγει η χώρα. Εύχομαι μέσα απ΄την καρδιά μου την επιτυχία της φετινής έκθεσης.
Εύχομαι να συνεχίσει να αποτελεί τόπο συνάντησης των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών κλάδων και των γεωργικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων όχι μόνο της Στερεάς, αλλά όλης της Ελλάδας.
Δίχως αμφιβολία η έκθεση και η δραστηριότητα που παράγει, συμβάλλει καταλυτικά στη δημιουργία νέας δυναμικής στην περιφερειακή ανάπτυξη. Και είναι προφανές ότι συγκλίνει με το στόχο μας, το στόχο της αιρετής περιφέρειας για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της οικονομίας του τόπου μας.
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Είμαστε λίγους μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης για την αιρετή περιφερειακή διακυβέρνηση της Στερεάς Ελλάδας. Αυτοί οι μήνες ήταν χρόνος οργάνωσης και υποδομής για να δρομολογηθεί η νέα δομή της Περιφέρειας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το 2011, εκτός από μια δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας, θα καταγραφεί και ως χρόνος σημαντικών αλλαγών. Αλλαγών που θα θεμελιώσουν ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη Στερεά Ελλάδα.
Σε ενάμιση περίπου μήνα, η αιρετή Περιφέρεια αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό πεδίο αρμοδιοτήτων, που καθυστέρησε για ένα εξάμηνο. Αναλαμβάνει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Εμείς τα κονδύλια αυτά, σκοπεύουμε να τα κάνουμε εργαλεία ανάπτυξης για τον τόπο μας.