Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σύσκεψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


 στην Λαμία για την πυροπροστασία

 

Η ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς ΕλλάδαςΗ καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αρμοδίων υπηρεσιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Στη σύσκεψη ήτανε παρόντες ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρ. Τασούλας, η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Κ. Γερακούδη, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Θ. Μπούφης , ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, κ. Στ. Στεφανίδης .
Απο την Ευρυτανία παρευρέθηκαν πολλοί αυτοδιοικητικοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αγράφων κ.Δημήτρης Τάτσης και ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου κ.Ευθύμιος Μιχόπουλος.
Η διαδικασία άνοιξε με σύντομη εισήγηση της η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για συνεργασία και συνέργια, προκειμένου και σε αυτήν την αντιπυρική περίοδο να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανέλυσε τις πολιτικές του Υπουργείου προκειμένου όπως χαρακτηριστικά τόνισε να προετοιμαστούν οι εμπλεκόμενοι στην πυροπροστασία φορείς με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.
 Ο  πήχης και για αυτή τη χρονιά τοποθετείται ψηλά, είπε ο κ. Τασούλας, ενώ σαν βασικό στόχο της προσπάθειας έθεσε το να μην εξελιχθεί καμία φωτιά σε κρίση. 

Η δημοσιονομική περίοδος που περνάμε σαν χώρα δεν μας δίνει την πολυτέλεια πολλών εξόδων είπε ο κ. τασούλας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ΣΑΤΑ για την πυροπροστασία η οποία θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα (23εκ. ευρώ για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), με τη διαφορά ότι οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τους Δήμους θα παρακολουθηθούν και θα γίνει απολογισμός των δράσεων με ευθύνη της ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης προετοιμασίας την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν πραγματικές ασκήσεις σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα αλλά και η ετοιμότητα κάθε υπηρεσίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εθελοντές και τη σημαντική συμβολή τους στην πυροπροστασία, ενώ ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους συστράτευση στην προσπάθεια και συμβολή στον αγώνα για την αποφυγή πυρκαγιών.