Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μια βόλτα με το ποδήλατο στη Θήβα




altΜια μικρή διαδρομή με ποδήλατα στους δρόμους της πόλης των Θηβαίων πραγματοποίησαν χθες μικροί και μεγάλοι, λάτρεις του ιδανικότερου μέσου μεταφοράς και κυρίως μη ρυπογόνου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Θηβαίων και το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό, ενώ οι δράσεις για οικολογική συνείδηση συνεχίζονται.
 μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Θήβας- όπου ήταν και η αφετηρία- για μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, με το ιδανικότερο μέσο μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, το ποδήλατο! Στέλνοντας το μήνυμα οικολογικού τρόπου μετακίνησης και σωματικής άσκησης « Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα της εναλλακτικής και οικολογικής μετακίνησης και ο πολίτης της Θήβας, από 5 έως 105 χρονών, να βάλει επιτέλους το ποδήλατο στη ζωή του» δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θήβας Κ. Χαρέμης.
Σημαντική ήταν και η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας που συνόδεψε τους ποδηλάτες για την ασφάλεια τους.
Παράλληλα ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις δράσεις οικολογικής συνείδησης και προστασίας του περιβάλλοντος και την Κυριακή 22 Μαΐου καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στον καθαρισμό του δάσους του Μοσχοποδίου.