Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Στην ημερίδα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ η Βάσω Τσόνογλου


Σε ημερίδα που διοργανώθηκε στην περιοχή της Λάρυμνας σήμερα από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας παραβρέθηκε η κα Τσόνογλου.
Η βουλευτής δήλωσε την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους, στη νόμιμη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους όπως άλλωστε και στο παρελθόν την είχε εκδηλώσει και έμπρακτα με την παρουσία της σε όλες τις κινητοποιήσεις τους, την υποβολή μήνυσης κατά της προηγούμενης διοίκησης στα στάδια των ποινικών διαδικασιών όπου παραστάθηκε και ως πληρεξούσια δικηγόρος τους.
Η βουλευτής δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε την βούληση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα το είχε ήδη πράξει και δεν θα υπήρχαν πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους. Επίσης, επισήμανε ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμη ως προταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ ώστε να ενημερωθεί έγκαιρα για το μέλλον της εταιρείας.
Τέλος, η Βασιλική Τσόνογλου διαβεβαίωσε όσον αφορά την ίδια ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να ισχύει η εντοπιότητα στις προσλήψεις γιατί η ΛΑΡΚΟ αποτελεί την κύρια πηγή βιοπορισμού των πολιτών όχι μόνο των όμορων δημοτικών κοινοτήτων αλλά και των πολιτών πέντε νομών, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, και ζήτησε από τον παριστάμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Μπαράκο να προχωρήσει στην αστική ικανοποίηση των δικαιωμάτων της εταιρείας κατά των προηγούμενων διοικήσεων που την απαξίωσαν.