Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η Β. Τσόνογλου για τη σύσκεψη με τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας

Με στόχο την λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην πάταξη της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σύσκεψη στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας με την παρουσία του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μπαλάκου.
Η παρουσία του κ. Επιθεωρητή στη Θήβα και τη Βοιωτία προέκυψε μετά από δέσμευση του ιδίου κατά την προ ημερών σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πρωτοβουλία της Βουλευτού Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη και την συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής.
Κατά την σύσκεψη, η κ. Τσόνογλου αναφερόμενη στην αύξηση της παραβατικότητας, στην Βοιωτία γενικότερα, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη στελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας με ικανοποιητικό αριθμό προσωπικού και τον εφοδιασμό των υπηρεσιών με νέο στόλο περιπολικών οχημάτων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για μια ακόμη φορά στην επιτακτική ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Μεταγωγών που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των σωφρονιστικών καταστημάτων του Ελεώνα γεγονός που θα αποσυμφορήσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας.
Τέλος η κ. Τσόνογλου, ζήτησε από τον κ. Αντιστράτηγο την συστηματική περιφρούρηση των αγροτικών εκτάσεων προκειμένου να αποτραπούν νέα κρούσματα κλοπής μετασχηματιστών στις αγροτικές γεωτρήσεις και να μην επηρεαστεί η άρδευση των καλλιεργειών και κατά συνέπεια το εισόδημα των αγροτών.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και εκπρόσωποι των αγροτών.
Η κ. Τσόνογλου ευχαρίστησε προσωπικά τον Επιθεωρητή κ. Μπαλάκο για το ενδιαφέρον που έδειξε για την περιοχή της Θήβας και της Βοιωτίας γενικότερα αλλά και για την σημερινή του σημαντική και καθοριστική παρουσία.  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ