Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Την αντίδραση των φορέων της Βοιωτίας αναμένει ο Κώστας Γκιζίμης για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς


«Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς πέρα απότην πρώην επαρχία της και την ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετεί πολίτες από την Φωκίδα και τη Λοκρίδα Φθιώτιδας παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με τις αξιέπαινες προσπάθειες του έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτει» απαντά πρώτος ο Δήμος Λεβαδεών
Με μια συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο Δήμος Λεβαδέων απαντά στα στατιστικά στοιχεία που εμφάνισε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, το οποίο ως γνωστόν – σύμφωνα με τις προτάσεις Λιαρόπουλου – ενδέχεται να μετατραπεί σε δορυφόρο του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπως και αυτό της Θήβας.
Σημαντική και άκρως ρεαλιστική ήταν και η χθεσινή τοποθέτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστα Γκιζίμη στο ΣΕΙΡΙΟ FM, στην οποία μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά πως «όταν φεύγει κανείς από την Λιβαδειά, δεν θα πάει σε νοσοκομείο της Χαλκίδας, αλλά της Αθήνας», μια φράση που τα λέει όλα! Παράλληλα, κάλεσε όλους τους φορείς να απαντήσουν στις προτάσεις Λιαρόπουλου πριν από την καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει ο αρμόδιο Υπουργείο.
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Δήμου Λεβαδεών: «Με αφορμή το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Λεβαδέων κάνει κατηγορηματικά γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί την όποια υποβάθμιση του νοσοκομείου που λειτουργεί στη Λιβαδειά.
Αντίθετα είναι αποφασισμένος σε συνεργασία με όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής, να αγωνιστεί και να επιδιώξει την περεταίρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Αναλογιστικές μελέτες και σχέδια επί χάρτου με αντιφατικά στατιστικά στοιχεία, δεν θα δώσουν άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν υγειονομικούς χάρτες και αλλαγές χρήσης στα νοσοκομεία της περιφέρειας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής.
Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς πέρα από την πρώην επαρχία της και την ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετεί πολίτες από την Φωκίδα και τη Λοκρίδα Φθιώτιδας παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με τις αξιέπαινες προσπάθειες του έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτει.
Ως απάντηση στα στατιστικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και τίθενται υπό αμφισβήτηση από το σύνολο των πολιτών και των φορέων της Βοιωτίας αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο για το έτος 2010 νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς περίπου 10.000 ασθενείς.
Αυτή είναι η αλήθεια για το νοσοκομείο μας και αυτή θα υπερασπιστούμε»