Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι Νέοι Αγρότες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Την σημαντικότητα του αγροτικού τομέα για την ανάπτυξη της Ελλάδος, πολύ περισσότερο σήμερα, υπερτόνισε ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αντιφωνώντας το καλωσόρισμα του κ. Βασίλη Γιαννόπουλου προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, του εκπροσώπου του κ. Α. Σαμαρά και του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη (Επιτροπή Γεωργίας και Επιτροπή Τουρισμού του ΕυρωΚοινοβουλίου).
«Η παράδοση της χώρας μας υπήρξε ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Αγροτουρισμό, έναν τρόπο ζωής πολύ κοπιαστικό, αλλά επίσης εξαιρετικά δημιουργικό, χάρη στο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μητέρα γη του» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και οι Νέοι Αγρότες ξέρουν ότι ο αυθεντικός αγροτουρισμός προσφέρεται μόνο από αγρότες.
Ο κ. Β. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος στον ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, στο αμφιθέατρο του «9,84» μπροστά σε περισσότερους από 250 Νέες και Νέους Αγρότες, και άλλους, είπε μεταξύ άλλων:
Εμείς, οι Νέες & Νέοι Αγρότες θέλουμε & μπορούμε να έχουμε μέλλον, πρώτον γιατί είμαστε βιολογικά νέοι αλλά και διότι είμαστε αρκετά μακριά από τα κέντρα της συναλλαγής. Στις αγροτικές μας κοινωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κοινωνίας, μιας κοινωνίας πολιτών και όχι μόνο μιας ομάδας οικονομικά δρώντων παραγόντων. Για εμάς το χωράφι και το μαντρί, είναι τρόπος ζωής και καθημερινή γιορτή (με τα προβλήματά της) και όχι εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ