Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Γέφυρα της Αγάπης, της στοργής και της ανθρωπιάς!


Συνεχίζει να στηρίζει τα ορφανά παιδιά της Κριμαίας αλλά και όλης της Ανατολικής Ευρώπης (Ουκρανία – Ρωσία - Σιβηρία) το Κέντρο Νεότητας Θηβών της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.
Η «Γέφυρα Αγάπης» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 9 χρόνια έχει βοηθήσει σημαντικά χιλιάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά που η ζωή τους έδειξε από πολύ νωρίς το σκληρό της πρόσωπο.Πρωτεργάτης της δράσης αυτής, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος που μαζί με τα μέλη του Κέντρου Νεότητας Θήβας έχουν θέσει εαυτούς στην ενίσχυση αυτών των παιδιών τόσο υλικά όσο και πνευματικά!
Μάλιστα ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι με έξοδα της Μονής πολλά από αυτά τα παιδιά σπουδάζουν στην Ελλάδα.
Το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο «Μπαρμπαγιάννης» στο Μοσχοπόδι, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την φιλοξενία των ορφανών παιδιών από την Ουκρανία.
«Μέχρι τώρα έχουμε φιλοξενήσει 3000 παιδιά, έχουμε δώσει υποτροφία σε 16 από αυτά και σχεδιάζουμε και σε ακόμη 5» είπε σε δηλώσεις του ο π. Νεκτάριος ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι παρά την οικονομική κρίση «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την βοήθεια του Θεού και την συμπαράσταση των ανθρώπων».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ Ηλία Πέτραινα αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ Αλέκο Στάϊκο.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη τον π. Νεκτάριο και τους συνεργάτες του για την εκδήλωση αλλά κυρίως για το φιλανθρωπικό τους έργο χαρακτηρίζοντας το «θεάρεστο» δηλώνοντας παράλληλα συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας.
Παρούσα και η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου η οποία μεταξύ άλλων εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του π. Νεκτάριου.
«Συμπαραστεκόμαστε σε αυτές τις πρωτοβουλίες του και ήρθε η ώρα να δείξουμε τα αποθέματα αγάπης που πιστεύω ότι υπάρχουν σε όλους μέσα μας» είπε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση «τα παιδιά του πουθενά και του κανένα», όπως χαρακτηρίζονται, τραγούδησαν ένα κλασσικό Ρωσικό τραγούδι αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων αλλά κυρίως την αγάπη, τη στοργή και τη ζεστασιά που τους προσφέρουν απλόχερα κάποιοι συνάνθρωποι μας...
Να σημειώσουμε ότι το κέντρο Νεότητας Θηβών έχει προχωρήσει στην έκδοση αρκετών βιβλίων με ιστορίες των παιδιών τα οποία αφηγούνται το δράμα που έζησαν.Τα βιβλία μπορείτε να προμηθευτείτε στο Κ.Ν Θηβν. Τηλ: 22620 25526.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4mXkbRNuzCHLFAqxplrHuYJp_0EFVOxireYVHTkSa9D70phLubaWQqL3rQ6OZl2yHzOgCz26XBzZZupU8De56DkZP6Jo1Q4Rt26b1qmBnAA9U8COPw3bMfc3RTqc0qW-Sophv92fOZ9Y/s1600/12.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3ZCgMJMcHptBm76s5E1_i76PZDZnYlSl6s7V0CT7larZZXY__jL9mgwQe-P1VdPKeb6rrmb18i8_TmTviffGIDh8Z2xndMdWFeO5L5zOtJPQkswTz80NFta-PEYE-dNkTUbfRcFGfOKI/s1600/14.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyt3HKzGWpSwKGQNoR1p5tr_lASyrSHT3RCvKHDKpIQHRyzus1o-ScURVaGHj62XquKdoYR066n3mM8frDEM8BniwviTOdTRcCdNtUBFKzmSiN7qL8-D3OEtya-NdGC91jxmG754plPtA/s1600/16.JPG