Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» 2014



Για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση  που συνέβαλε στην πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής τυραννίας στη χώρα. Το Νοέμβρη του 73 νεολαία και λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση το απάνθρωπο καθεστώς της Χούντας, βροντοφωνάζοντας «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», αποδεικνύοντας ότι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.
Εφέτος, σαράντα ένα χρόνια μετά, ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, γίνεται υπό το βάρος των μνημονίων που επέβαλε η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της και ξεπερνά τα όρια μιας απλής επετειακής γιορτής. Η κοινωνία δοκιμάζεται με φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση των νέων, πλειστηριασμούς, αγωγές και αυτοκτονίες.
Καθημερινά  εξαγγέλλονται νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, των επαγγελματιών των συνταξιούχων και γενικά των αδυνάτων.
Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων αποτελούν καθημερινότητα της σημερινής ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης. Συμπαραστάτες και βαστάζοι στα κυβερνητικά σχέδια, οι εφοπλιστές οι καναλάρχες και οι τραπεζίτες  που προσπαθούν να σταματήσουν την κατάρευσή της. 
Δίπλα της το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής τρομοκρατώντας όποιον τολμά να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του και ιδιαίτερα τους ξένους .
Σήμερα, το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και  δείχνει το περιεχόμενο και τη συνέχεια των αγώνων του Λαού μας και της νεολαίας του. Όπως και τότε, τίποτα δεν μας τρομοκρατεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας!
Μέσα από το σκοτάδι της κρίσης μια ελπίδα ανθίζει και ανοίγει ένα νέο δρόμο. Είναι η προοπτική που ο ίδιος ο λαός δημιουργεί, για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σταθεί δίπλα στο φτωχό και αδύναμο, που θα δράσει με κύριο κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη  των λίγων.
Με όπλα τη συλλογικότητα,  την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία ήρθε η ώρα να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση.       

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ