Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Καράμπελας Γιάννης ..Δήλωση για συνάντηση υπουργού Μεταφορών με αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας

“ Κατώτερη των περιστάσεων η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με  αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας ”

 
Το λιγότερο κατώτερη των περιστάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, παρουσία και βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ.,  σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της επιβάρυνσης του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων.

Οι δεσμεύσεις του υπουργού μπορεί να βρίσκουν ευήκοα ώτα, αλλά επί της ουσίας δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα, αφού οι όποιες μικροπαρεμβάσεις εντός των κωμοπόλεων, απ’ όπου διέρχεται η παλαιά εθνική οδός, δεν είναι ικανές να οδηγήσουν σε αποσυμφόρηση του υπόλοιπου επαρχιακού οδικού δικτύου.

Η δε εξαγγελία για κατασκευή προαστιακού σιδηρόδρομου, που θα διέρχεται από την Βοιωτία με τελικό προορισμό την Αμφίκλεια, την οποία έσπευσαν πολλοί να επικροτήσουν, και ιδιαίτερα το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου μέχρι τον Ιούνιο του 2015, δείχνει ότι κάποιοι συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως ιθαγενείς, τάζοντάς τους καθρεφτάκια ως αντίβαρο στα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα.

Όσο οι τιμές των διοδίων παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε ατυχήματα και να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, σ΄ ένα απαρχαιωμένο, οδικό δίκτυο, σχεδιασμένο με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές σε σχέση με τη σημερινή του χρήση. Είναι λυπηρό οι μοντέρνοι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάστηκαν με στόχο την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και των απλών πολιτών, διαφυλάσσοντας παράλληλα την περιουσία και την προσωπική τους ασφάλεια, να έχουν καταστεί ασύμφοροι για το μέσο φορολογούμενο.


Πιστεύω ότι μόνη λύση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί η μείωση του αντιτίμου των διοδίων και προς αυτή την κατεύθυνση ο υπουργός θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.