Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από τη Λιβαδειά στο Ειδικό Σχολείο της Θήβας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Την αγωνία τους εκφράζουν οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες που καθημερινά μεταφέρονται από την περιοχή της Λιβαδειάς στο Ειδικό Σχολείο της Θήβας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και ζητούν άμεσα λύση σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Καθημερινά το λεωφορείο μεταφέρει στη Θήβα 18 παιδιά ηλικίας από 15 μέχρι και 21 ετών. Από αυτά ορισμένα με σοβαρές παθήσεις χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα δεδομένου ότι η κατάστασή τους είναι τέτοια που ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαιτηθεί παρέμβαση ανθρώπου που μπορεί να ανταποκριθεί σε περιστατικά που πιθανόν προκύψουν», σημειώνουν οι γονείς μεταξύ άλλων και προσθέτουν: «Σήμερα για τα παιδιά που ταξιδεύουν από τη Λιβαδειά στη Θήβα στο λεωφορείο υπάρχει μόνο ένας συνοδός αν και γι΄ αυτόν τον αριθμό απαιτούνται τουλάχιστον δύο χωρίς επίσης να ξέρουμε με ποια κριτήρια και από ποιόν επιλέγονται οι συνοδοί».

Αυτό το υπογραμμίζουν όπως λένε όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά «σε περίπτωση που κατά τη διαδρομή συμβεί κάτι ο συνοδός θα πρέπει να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί ώστε να προλάβει τα όποια προβλήματα χωρίς να δημιουργήσει περισσότερα από μια λάθος ενέργεια και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών» ενώ αναρωτιούνται «αν κάποιος έχει αναλογιστεί τις ευθύνες».

Αφού επισημαίνουν ότι η ασφαλή μεταφορά των παιδιών προηγείται ζητούν περισσότερη ευαισθησία απ΄ όλους και τονίζουν ότι «πρέπει κάτι να γίνει άμεσα πριν να είναι πολύ αργά».

Παράλληλα εκφράζουν παράπονα και για τις στάσεις του λεωφορείου υποστηρίζοντας ότι οι δύο στάσεις, η μια στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη και η άλλη στη δυτικά της πόλης δεν εξυπηρετούν και «ειδικά τώρα τον χειμώνα καλό θα ήταν χωρίς κάποια παρέκκλιση από την διαδρομή να γίνονται και ορισμένες άλλες προκειμένου να διευκολυνθούν τα παιδιά που δεν μπορούν να περιμένουν στο πεζοδρόμιο».

Τέλος σύμφωνα με τους γονείς κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στην Χαιρώνεια που θα λύσει οριστικά πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειές τους.

http://www.viotiki-ora.gr/
Γ.ΜΠΑΡ.