Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Στο χορό των Ρίχτερ μέχρι το ξημέρωμα. Καμία αναφορά για τραυματίες ή καταστροφές



Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις μετά τον μεγάλο, δίδυμο κατά πάσα πιθανότητα, πρώτο σεισμό με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λίμνη Εύβοιας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού΄Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειδυτικά της Χαλκίδας, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα, στην θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού, ανάμεσα στην Μαλεσίνα και το καταφύγιο άγριας ζωής Δαφνώντα.

Τη σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ ακολούθησαν 5,2 Ρίχτερ στις 01:09, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν ακόμη δύο μετασεισμοί των 3,7 Ρίχτερ στις 01:13 και 3,5 Ρίχτερ στις 01:18.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Εύβοιας κατέκλυσαν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, χωρίς ευτυχώς να αναφέρουν, τραυματισμούς, υλικές ζημιές ή άλλες καταστροφές, τουλάχιστον στις Π.Υ. κοντά στο επίκεντρο των σεισμών, Χαλκίδας δηλαδή και Ιστιαίας.
Διαβάστε επίσης:
http://www.lamiastar.gr
Απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Στερεά. Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι.Ξύπνησε το ρήγμα της Αταλάντης λέει ο Ευθ. Λέκκας.(video)