Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΔΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ




Μιλώντας στη Βουλή ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος σε σχέση με τη συζητούμενη τροπολογία ρύθμισης των χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς Τράπεζες , ζήτησε τη στήριξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση και χωρίς ευθύνη τους αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους.

Το ίδιο ισχύει για την εφαρμογή θετικών ρυθμίσεων χρεών προς ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία με βάση ψηφισθείσες στη Βουλή ρυθμίσεις, που αφορούν εξόφληση έως 100 δόσεις από κάθε πολίτη που αδυνατεί να εξοφλήσει άμεσα τα χρέη του.

Ο κ.Μπασιάκος αναφέρθηκε ακόμη στη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και στην εφαρμογή ρυθμίσεων για εξασφάλιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, άμεσα σε 13 περιοχές και σε λίγους μήνες στο σύνολο των 700.000 περίπου αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Ζήτησε ακόμη την επίσπευση της έγκρισης ρυθμίσεων για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών, τα στεγαστικά δάνεια ιδιαίτερα τώρα που οι εμπορικές αξίες των ακινήτων είναι χαμηλότερες ακόμη και από το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό στις Τράπεζες , καθώς και την αποκατάσταση της ζημιάς των ομολογιούχων του Δημοσίου χωρίς ευθύνη τους.